Képeket várnak

2024.01.21. 21:21

Sümegi fotópályázat az elmúlt 40 évről

Fotópályázatot írt ki a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ Sümeg várossá válásának negyvenedik évfordulója alkalmából.

Szijártó János

A település 1984-ben kapott városi rangot, s az azóta eltelt négy évtized metszetét szeretnék bemutatni úgy, hogy a legjobb fotókból kiállítást nyitnak az idei Gesztenyevirág Fesztivál idején. 

A felhívás szerint olyan fotókat várnak, amelyek sümegi városrészt, utcarészletet, épületet ábrázolnak. Ezen kívül helytörténeti jelentőségű felvételekre is számítanak, rendezvényekről, eseményekről, emberekről. A papír fényképeket a Kisfaludyban digitalizálják és azonnal vissza is adják tulajdonosának, aki pedig elektronikus formában küldi, a művelődési központ e-mail címére juttassa el, a minimális képfelbontásra (2028x1365 pixel) vonatkozó előírásnak megfelelően. A fotóhoz szükséges még egy képaláírás is, a tulajdonos nevével, a készítés időpontjával és természetesen a rajta látható esemény megnevezésével, illetve a felvételen lévő személyek nevével együtt. 

A beküldők között ajándékcsomagot sorsolnak ki a fotópályázat szervezői. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában