Kislányok, színpadra!

2024.02.24. 09:00

A napokban nyílt meg Tapolcán Hullan Bea női portrékból álló tárlata

Kislányok, színpadra! - ezzel a címmel nyílt kiállítás a Tamási Áron Művelődési Központban. A megnyitón elhangzott: a képeknek köszönhetően az intézmény aulája megtelt arcokkal, szépséggel, intenzív női energiákkal.

Tóth B. Zsuzsa

Hullan Bea alkotásaiból nyílt kiállítás a Tamási Áron Művelődési Központban

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Barczáné Tóth Boglárka, az intézmény vezetője köszöntőjét követően a festőt és képeit Suri Imre, a Suri Art Galéria tulajdonosa mutatta be. 

– Hullan Bea festőművésznek köszönhetően a Tamási Áron Művelődési Központ aulája megtelik arcokkal, szépséggel, intenzív női energiákkal, sokatmondó női tekintetekkel, különleges hangulattal. Hullan Bea 2010 környékén kezdett női portrékat festeni, mert úgy érezte, hogy azokon keresztül tudja leginkább kifejezni azt, amit gondol. Ezért minden képben egy kicsit benne van maga a művész is, az ő gondolatai, érzései, de arcvonásai szintén. Egyik sem önarckép, viszont nagyon vagányak, a szemek, a tekintetek pedig történeteket mesélnek. 
Mitől "hullanbeásak" ezek a képek? Bea nagyon tud dolgozni a színekkel. Nála a portrékban gyakran húsznál is több szín jelenik meg, az arcokon pedig akár harminc különböző árnyalat, amelyek erősítik a női karaktert a nagy méretű portrékon. Gyakran nem odavalók a színek, ahova kerültek, de valahogy mégis működnek, karaktert adva a képeknek – fogalmazott Suri Imre. 

A megnyitón közreműködött Bardon Ivett és Piller Balázs, a kiállítás március 13-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában