Király Erik remekül szerepelt Szombathelyen

2024.02.28. 11:00

Arany minősítést kapott a tapolcai furulyás fiú

Arany minősítéssel ismerték el Király Erik furulyajátékát, s egyben tehetségét a hagyományos szombathelyi Sistrum regionális furulyaversenyen.

Szijártó János

Erről édesapja, s egyben felkészítője, Király Lajos zeneiskolai tanár tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, Király Erik, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola furulyás növendéke a legkisebbek korcsoportjában mutatkozott be, s az arany minősítés mellett sok biztató dicséretet is kapott. A versenyen ötven zeneiskolai tanuló hét korcsoportban mérettette meg hangszertudását. A zsűri tagjai, Anneke Boeke és Bánfi Balázs furulyaművészek végül úgy értékelték a látottakat, hallottakat, hogy az idei verseny különösen színvonalas előadásokat hozott. Itt külön kiemelték a tehetséges tapolcai fiú furulyajátékát.

Király Erik, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola furulyás növendéke a legkisebbek korcsoportjában szerepelt a szombathelyi Sistrum  regionális furulyaversenyen, ahol arany minősítést kapott
Király Erik, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola furulyás növendéke arany minősítést kapott
Fotó forrása: Király Lajos

Király Erik felkészítő tanára Király Lajos, zongorakísérője Király Emőke Mária volt. A Király családnál egyébként nem ritka a zene terén szerzett elismerés, hiszen a zeneiskolai tanár házaspár mindegyik gyermeke megfelelő indíttatást kapott. Alig néhány napja adtuk hírül, hogy a nagyobbik fiú, Alex egy nemzetközi fuvolaversenyt nyert meg, Emőke pedig hegedűtudásával kápráztatja el a közönséget. A negyedik gyermek, a kicsi Anna minden bizonnyal követi testvéreit a zenei pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában