10 helyszín, több mint 70 program

2024.02.22. 11:30

Csütörtökön kezdődik és négy napon át tart a veszprémi Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál

Február 22–25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivált. A veszprémi eseményen négy napon keresztül tíz helyszínen több mint hetven programmal várják az irodalom szerelmeseit.

Veol.hu

A fesztivál eredeti koncepciójához hűen a Holtszezon elsősorban az irodalom azon határműfajaira helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek ugyan, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Így számos program várja majd a krimi, a fantasy vagy éppen a képregény műfajának kedvelőit, de rengeteg koncertet és zenés-irodalmi estet is találhatunk a programok között.

nl0225holtszezonboebeckkoncert9
Nagy sikert aratott a tavalyi Holtszezon fesztiválon Boebeck koncertje az Incognitóban
Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Az előadók és meghívott vendégek sorában szerepel majd többek között Varró Dániel, aki a Túl a Maszat-hegyen című könyvének második részébe kalauzolja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt, Harcsa Veronika és zenésztársai Tandori Dezső és Sziveri János költeményeinek zenés feldolgozásával repítik el a közönséget egy különleges világba, de Lackfi Jánost, Grecsó Krisztánt és a 30Y zenekart is színpadon láthatjuk majd.

A különböző előadások és beszélgetések mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására, az alkotótevékenység népszerűsítésére is, éppen ezért számos workshop – képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatívírás-műhely – várja majd a látogatókat. A Poket zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfaj, valamint a Platon Karataev zenekar rajongói pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött. A fesztivál igyekszik szem előtt tartani az egyenlő esélyű hozzáférést is, ezért több program jelnyelvi tolmácsolással egészül ki, a vakok és gyengén látók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak majd segítséget az egyes helyszíneken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában