Könyvtári papírszínház

2024.02.27. 09:00

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

Könyves játszóházba várta a kisgyerekes családokat a Krúdy Gyula Városi Könyvtár. Ezúttal a Jao, a kaméleon című mesét tekinthették meg a gyerekek egy különleges papírszínházban, majd az előadás végén el is készíthették saját főhősüket.

Szabó Péter Dániel

A gyerekek nagy kedvvel készítették el saját mesehősüket a foglalkozáson

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Többéves múltra tekint vissza a Könyvtár könyves játszóháza. A napokban idén első alkalommal várták a szervezők a gyerekeket és szüleiket a népszerű családi programra. Minden játszóház témája egy meséhez kapcsolódik, melyet minden alkalommal a foglalkozások első részében a Japánból eredő kamishibai, vagyis papírszínházi előadásban tekinthetnek meg a gyerekek. 

A színház egyfajta mechanikus vetítőgépként működik, ahol a mesélő a fakeretbe helyezett rajzok mögött a gyerekekkel szembefordulva mesél, miközben a cselekménynek megfelelően cseréli a lapokat egy speciális fakeretben, így alakítva igazi színházi élménnyé a hagyományos meseolvasást. A városi könyvtár különleges színházában ezúttal a Jao, a kaméleon című mesét tekinthették meg a gyerekek. 

Az előadás után a kicsik és szüleik filcből elkészíthették flitterekkel és egyéb apró kiegészítőkkel díszített saját mesehősüket is. A papírszínházzal egybekötött játszóház a tervek szerint havonta egy alkalommal várja majd a családokat. A foglalkozásokat péntekenként tartják a városi könyvtár munkatársai. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában