Téltemetés

2024.02.12. 10:12

Elűzték a telet a maskarások Tapolcán (videó)

Az égiek megkegyelmeztek a XII. Tapolcai téltemető és télbanyaűző maskarádé résztvevőinek vasárnap.

Tóth B. Zsuzsa

A legtöbb jelmezes a gyerekek korosztályából került ki, nagy sikert aratott Joli néni és Pista bácsi duója

Forrás: Veol

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

A délelőtti esőfelhők elvonultak kora délutánra, így a Fő tér megtelt a munkahelyi csoportokból, baráti körökből, civil szervezetekből verbuválódott 21 töpörtyűsütő és a 22 forraltbor-főző csapattal, valamint a maskarásokkal. A hangulatot fokozta a szelfikamera, a ringlispíl, a csillámtetoválás és a kézműves kuckó, ahol kiszebabák készültek, valamint a fánk sem hiányozhatott, a Kalóz tanya folyamatosan csalogatta a kellemes illatokkal az érdeklődőket. A jelmezesek felvonulását a gólyalábasok, a Takács Percussion Group zenészei és a Batsányi Táncegyüttes tagjai vezették, a maskarások között óvodai, iskolai csoportok, baráti körök és egyéni kategóriában indulók mérették meg magukat. Nagy sikert aratott a Joli néni és Pista bácsi, valamint Stan és Pan tréfás kettőse, a boszorkányok sora, a koreográfiával is előrukkoló légiutas-kísérők és pilóták kreatív csapata, de akadtak festőművészek, baglyok, táncosnők és filmhősök is.

Veol
A légiutas-kísérők és a pilóták csoportja koreográfiával is készült
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló / Forrás: Veol

A farsangi mulatságon fellépett a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes, amelynek tagjaival végül mindenki elbúcsúztathatta a telet a máglya körül, tűzre vetve a kiszebabákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában