Ők tudják, mi a szerelem

2024.02.22. 08:00

Hubay Miklós drámáját mutatta be a tapolcai színtársulat

A Tamási Áron Színtársulat Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című egyfelvonásos drámájával bizonyította, hogy a társulat tagjainak az a fajta szórakoztatás is jól áll, amely igencsak elgondolkoztatja a nézőt.

Tóth B. Zsuzsa
A Tamási Áron Színtársulat Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című egy felvonásos drámáját mutatták be nagy sikerrel
Forrás: társulat

A társulat vezetője és a darab rendezője, Antalóczy Zoltán a Tamási Áron Művelődési Központban másodjára is telt ház előtt bemutatott darabot megelőzően elmondta, hogy a társulat célja a szórakoztatás. 

– Színészként az egyik legnehezebb feladat megnevettetni a nézőket, mégis úgy döntöttünk, hogy ebben az évadban szeretnénk másként szórakoztatni, mint korábban. Az első ilyen darab tavaly a Villámrandi című rövid, kortárs egyfelvonásos volt, de az igazi nagy dobás ma este lesz. Ugyanis olyan klasszikus darabot adunk elő, amelyet 1959-ben írtak Tolnay Klárinak címezve, rá írva a szerepet. Sinkovits Imre volt a partnere, és évtizedeken keresztül játszották sikerrel. Külön érdekessége a darabnak, hogy valós történetet mesél el, ugyanis a 19. század egyik legnagyobb francia zeneszerzőjének, Hector Berlioz-nak az önéletrajzi írásaiból készült a darab. Ezzel elég magasra tettük magunknak a mércét, a darabot jelenleg a Nemzeti Színházban Udvaros Dorottya és Blaskó Péter főszereplésével játsszák – mondta a rendező. 

A Tamási Áron Színtársulat darabjának főszerepét Dominek Ica és Baracskai László játszotta, de színpadra termettségét bizonyította Rompos Alida és Bognár Róbert is, Száz Petra és Horváth Lídia pedig ugyancsak hozzájárult a sikerhez. A darabban a francia romantikus zeneszerző, Hector Berlioz élete alkonyán felkeresi gyermekkori szerelmét, Estellát, akit akár meg is szöktetne családja köréből, de legalábbis megkéri a kezét. A vonakodó nagymamával felidézik ugyan elnyomott ifjúkori szenvedélyüket, és bár bevallják, hogy az igaz szerelem kortalanul ott él mindenkiben, csak bátorság kell megélni azt, Estella mégis marad inkább a csendes, nyugodt öregségben, családjával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában