Közös ének

2024.02.13. 10:21

Jubileumi kórusfarsangot tartottak Ajkán

Február első szombatján három kórus és vezetőik, zongorakísérőik – az Ajkai Pedagógus Női Kar (Petheő Balázsné és Cserháti Csilla, illetve Vörös Jánosné), a Cantabile Vegyeskar (Eisennágel Erika és Arany Ákos) és a Jubilate Női Kar (Hartinger Nándorné és Vörös Jánosné) – várták a közönséget egy szórakoztató délutánra az ajkai Nagy László VMK színháztermébe, mely ezúttal színültig megtelt.

Veol.hu
Az összkar Fotó: szervezők

Az esemény különleges volt a kórusok életében is, mert tíz évvel ezelőtt indították útjára ezt az eseményt. A fellépők azóta változtak (induláskor két női és két férfikar), de az utóbbi években már ez a három kórus adott másfél-kétórás műsort. Nem titkolt szándékuk volt a közönség bevonzása a hangversenyekre, kilépés a klasszikus kórusmuzsika kereteiből, nyitás a könnyedebb műfaj felé, amely nem is mindig olyan könnyű, megvan a maga nehézsége. A kórusok szemmel láthatóan jól érezték magukat ebben az „új” szerepben, a hallgatóság pedig nem szűkölködött az elismerésben. Nem maradt el a kórusok közös éneklése sem, amely szinte elengedhetetlen kelléke a kórustalálkozóknak. Az est zárásaként a kórusok köszöntötték az ötletadó és szervező Hartinger Nándornét. Ezt követően a kórusok vidáman múlatták az időt késő estig.

A hangversenyt lázas készülődés előzte meg. Idén a farsangi időszak rövidsége miatt pluszpróbákat kellett beiktatni. Amikor már kezdett összeállni a műsor, azon gondolkodtak a kórustagok, hogyan lehetne a fellépést még látványosabbá, még szórakoztatóbbá tenni. A sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét, amire a visszajelzésekből lehetett következtetni. 

Köszönet azoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez, lebonyolításához, sikeréhez: a Kórusfarsangot Ráczné Németh Csilla önkormányzati képviselő, a humán és ügyrendi bizottság elnöke nyitotta meg, a műsorközlő szerepét Parrag Leonóra látta el immár sokadszor, és nem utolsósorban a „ház” igazgató asszonyának, Bábics Valériának és munkatársainak, akik hozzájárultak, hogy az ötletből hagyomány legyen, és segítik a kórusok felkészülését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában