Könyvtár

2024.02.21. 13:00

Négy kategóriában osztották ki az Év olvasója díjat Pápán

Közel kétezer beiratkozóval büszkélkedhet a Jókai Mór Városi Könyvtár. Az intézmény idén is jutalmazta a legtöbb könyvet kölcsönző tagjait. Az abszolút rekorder Gyimóti Zsuzsanna lett, aki tavaly 144 dokumentumot kölcsönzött ki.

Haraszti Gábor

Vágenhoffer József, Gyimóti Zsuzsanna és Rostás Villő az év olvasója Fotó: Haraszti Gábor

A hagyományoknak megfelelően a könyvtár névadójának születésnapján jutalmazták az év olvasóit. A 14 év alattiak között a 12 esztendős Rostás Villő lett az első, aki 114 könyvet kölcsönzött ki tavaly. Mint mondta, szinte hetente látogatja az intézményt egy új könyvért, mivel nagyon gyorsan ki szokta olvasni azokat. Elsősorban a fantasy témájú köteteket keresi, de az országokkal kapcsolatos műveket is szívesen lapozgatja.

Fotó: Haraszti Gábor

A felnőttek között Gyimóti Zsuzsanna, a 65+-os kategóriában Vágenhoffer József állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, előbbi 144, utóbbi 132 könyvet vitt haza. A könyvtár munkatársai idén egy új kategóriát is hirdettek, a legtöbbet kölcsönző családot is jutalmazták, mely az öttagú Mosonyi család lett, ők 137 alkotást kölcsönöztek ki.

Fotó: Haraszti Gábor
Fotó: Haraszti Gábor

A jutalmakat Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető adta át, aki örömét fejezte ki, hogy sikerült folytatni a tavaly megkezdett hagyományt. A legszorgalmasabbak könyvet, bögrét, kulcstartót tartalmazó ajándékcsomagot vehettek át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában