Irodalom

2024.02.21. 16:00

Prieger Zsolt zenés irodalmi estje a veszprémi Holtszezon Irodalmi Fesztiválon

Prieger Zsolt, az Anima Sound System zenekar vezetője rendhagyó irodalmi-zenés előadással jelentkezik a 150 éves Budapesthez kötődő írók, költők és humoristák, kabarészerzők szövegei alapján az idei Holtszezon Irodalmi Fesztiválon február 25-én, vasárnap este fél 8-tól a Papírkutyában.

Juhász-Léhi István

Mint a szerevezők írják, Prieger Zsolt legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. A Budapest Zengeráj – Zsolt rendhagyó irodalmi-zenés előadása című est a 150 éves Budapesthez kötődő úgynevezett humoristák, kabarészerzők és írók, költők – Heltai Jenő, Kassák Lajos, Nagy Endre, Szomory Dezső, Kosztolányi Dezső, Pilinszky János, Tóth Árpád, Örkény István, Radnóti Miklós, Krúdy Gyula, József Attila, Rejtő Jenő, Pajor Tamás, Tandori Dezső, Szerb Antal és sokan mások – szomorú és nevetős, klasszikus és zugszínházi, fennkölt és flaszternyelvű szövegeiből készült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában