Premier a Veszprémi Petőfi Színházban

2024.02.09. 19:00

Tényleg csak az aranyban hisz a piac királya? (képgaléria)

A Veszprémi Petőfi Színház idei évadának egyik legkiemelkedőbb nagyszínházi produkciója, a február 9-én bemutatott Eldorádó biztosan nagy élmény lesz mindenkinek, aki látta az 1988-as, kultikussá vált filmet. De azoknak is, akik nem.

Hankó András

Az előadásban ugyanaz a történet elevenedik meg, mint a filmen, ám a hangsúlyok egy kicsit áthelyeződtek

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Funtek Frigyes rendező rendkívül leleményesen és ötletesen vitte színre a Bereményi Géza önéletrajzi nagyregényéből született drámát. A legendás Teleki téri piac sokak által jól ismert alakjait többek között Palásthy Bea (Monoriné), Kőrösi Csaba (Monori), Máté P. Gábor (Berci), Szederjesi Teodóra (Marika), Módri Györgyi (Csöpi) és Vaszkó Bence (Gombacsik) színművész kelti életre Csík György zseniális díszletei között. Az egy-egy gyönyörű, örök érvényű üzenetet hordozó, Hirschl Laura elénekelte dallal keretbe foglalt előadásban ugyanaz a történet elevenedik meg, mint a filmen, ám a hangsúlyok egy kicsit áthelyeződtek, emellett a befejezés is más. A mélység természetesen maradt, a katarzis garantált.

Az Eldorádó című drámáról hamarosan részletesebben is olvashatnak lapunk hasábjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában