Békefi Klubkoncertek

2024.03.02. 12:00

Falusi Mariann hangján a zirci városháza nagytermébe költözött a táncdalfesztiválok hangulata

A magyar zenei élet két kiválósága, az Artisjus-díjas énekesnő, Falusi Mariann és a hazánk egyik első számú latindzessz-zongoristájaként számon tartott Révész Richárd volt a város vendége a Békefi Klubkoncertek sorozat keretében.

Kelemen Gábor

Falusi Mariannt jobbára a Pa-Dö-Dö együttesből ismerjük. A popzenei pályafutása mellett másik műfaja a dzsessz. A zirci estre a magyar könnyűzenei élet régi, nagy, korszakalkotó slágereit hozta el zongorista társával. Az előadó invitálására a koncert elejétől bekapcsolódott a közönség az éneklésbe, mintha egy kórus kísérte volna a fellépő párost. Máté Péter egyik klasszikusa, az Azért vannak a jó barátok című dal volt az első, amely közös öröméneklésként hangzott el. Falusi Mariann hangján a városháza nagytermébe költözött a táncdalfesztiválok hangulata Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta és Kovács Kati dalai révén. 

Békefi Klubkoncertek: Falusi Mariannt a zirci városháza nagytermében zongorán Révész Richárd kísérte Fotó: Kelemen Gábor 
Fotó: Picasa

A műsorban Demjén Ferenc, Presser Gábor zenei életművéből, a Macskák című musicalből is kaphatott egy-egy részletet a közönség, és az énekesnő az egybegyűltek megnevettetéséről is gondoskodott humoros történeteivel. Amikor arról énekelt Toldy Mária nyomán, hogy „Rövid az élet”, könnyek szöktek a szemébe, tán épp a tavaly elhunyt Lang Györgyire, a Pa-Dö-Dö együttes másik tagjára emlékezett a megható pillanatokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában