Koncert

2024.03.18. 13:00

Gálakoncert színészlegendákkal Ajkán

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár gálakoncertet tart színészlegendákkal a Filharmónia Magyarország Zrt. szervezésében.

Tóth B. Zsuzsa

A zene és irodalom kapcsolatát mutatja be a Fesztivál Akadémia Budapest koncertje két korszakos mű előadásával. Igor Stravinsky „játékra és táncra írott elbeszélése”, A katona története különleges szereposztásban és koncepció szerint kerül színre Ascher Tamás rendezésében és a Fesztivál Akadémia Budapest Ensemble közreműködésével. Molnár Piroska a mesélő, az egyes szerepekben pedig Bezerédi Zoltánt, ifj. Vidnyánszky Attilát és Kelemen Hannát láthatják. A nívós rendező- és színészi gárda garantálja a sikert és a különleges élményt a nézők számára. Ascher Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, egyetemi tanár, érdemes művész, több évtizedes szakmai múlttal és sikerekkel a háta mögött. A hangversenyen elhangzik még Vivaldi A négy évszak című szerzeménye. A mű a több mint 400 versenyművet komponáló mesternek már életében legnépszerűbb alkotása lett, nem utolsósorban épp a zenei ábrázolás jól érthető és hallható képszerűségéért, mely a szonettek nélkül is világosan követhetővé teszi a zenei és zenén túli történést. A koncert március 26-án 19 órakor lesz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában