Ajándék a gyerekeknek

2024.03.05. 14:00

Mackókiállítás nyílt a Pegazus Színházban (képgaléria)

Egy hétre 5500 maci költözött be a Pegazus Színházba. A társulat összes terét, a színpadot, a nézőteret, a folyosót, az öltözőt macikkal töltötték meg a gyerekek legnagyobb örömére.

Haraszti Gábor

Iskolások, óvodások egyaránt ellátogattak a színház ingyenes programjára, ahol a legkülönfélébb méretű és anyagú plüssmacikat lehetett megtekinteni. Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház társigazgatója elmondta, 2010 óta rendezik meg a kiállítást, melyen a mackók „élőképekben" kiállítva szerepelnek fajták, helyszínek, hangulatok szerint. 

A kemenesszentpéteri óvodások örömmel barangoltak a macirengetegben
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Az idei már a 13. kiállítás, mely eddig mindössze két alkalommal maradt el, egyszer a világjárvány miatt, egyszer pedig tavaly, amikor annyi feladata és elfoglaltsága volt a színháznak, hogy nem tudtuk belesűríteni a programunkba – mesélte Sarkadi Nagy László. – A gyűjtemény évről évre növekszik, az első években néhány száz darab volt, mostanra pedig közelítünk a hatezerhez. Ez egy ajándék minden évben a gyerekeknek, ingyenes volt a belépés. Nemcsak Pápáról és a környező falvakból fogadtunk vendégeket, hanem a vármegye távolabbi településeiről is, nagy örömünkre nemcsak óvodai, iskolai csoportok, hanem családok is ellátogattak színházunkba, idén is több száz vendégük volt. 

- Komoly előkészületek előzik meg egyébként a kiállítást, hiszen napi 10-12 órában két és fél hét alatt kerültek ki a macik, melyek között vannak újak és régebbiek is, az átlagéletkor nyolcvan év körül van, a legidősebb plüssmaci már 120 éves – tájékoztatott a társigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában