Hungarikum díjátadó gála

2024.03.22. 09:45

Parádés hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben (galéria)

Rendkívül látványos és színvonalas, szép előadásokkal teli hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben, a Petőfi Színházban március 21-én este, ahol átadták az újabb hungarikumoknak járó díjakat. Az estet az Agrárminisztérium szervezte.

Kovács Erika

Bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a balatonfüredi Anna-bál, a magyar cifraszűr, a lángos, a pozsonyi kifli, a székelykapu, a höveji csipke, a teqball, a Hungarikum Liget média díját Siklósi Beatrix csatornaigazgató vezetésével a Kossuth Rádió Országjáró című műsora és az Ízőrzők filmsorozat készítői, Róka Ildikó és Móczár István kapták.

Halász János, országgyűlési képviselő, a Hungarikum Bizottság tagja (balról), Molnár Judit, a balatonfüredi értéktár bizottság elnöke és Bóka István, Balatonfüred polgármestere a díjjal és az oklevéllel
Halász János, országgyűlési képviselő, a Hungarikum Bizottság tagja (balról), Molnár Judit, a balatonfüredi értéktár bizottság elnöke és Bóka István, Balatonfüred polgármestere a díjjal és az oklevéllel
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az esten Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, a Hungarikum Bizottság tagja és Porga Gyula, Veszprém polgármestere mondott beszédet.

A füredi Anna-bálért járó díjat Halász János országgyűlési képviselő, a Hungarikum Bizottság tagja és Antal Andrea, az Agrárminisztérium hungarikum főosztály főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára adta át Bóka Istvánnak, Balatonfüred polgármesterének.

hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben
Hungarikum díjátadó gálát rendeztek Veszprémben
Fotó: Kovács Erika/Napló

Bóka István kérdésünkre azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy bekerült az Anna-bál a hungarikumok közé, amelynek nagyon örül. Molnár Judit, a balatonfüredi értéktár bizottság elnöke szintén nagy elismerésnek tartja a díjat. Felidézte, Cserép László, korábbi önkormányzati osztályvezető kezdeményezte azt, hogy a bált felvegyék a települési értéktárba. Kis Virág a vármegyegyűlés és az ottani értéktár bizottság tagja aláhúzta, a jövőre 200 éves bálnak az elismerés újabb rangot adott. Az esten a litéri néptáncosok és a színház művészei parádés műsort adtak. A gála eleganciáját emelte Oberfrank Pál színidirektor és Kellerné Egresi Zsuzsanna általános igazgatóhelyettes, kreatív menedzser műsorvezetése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában