Háromnapos zenei program

2024.04.19. 21:09

Elindult a XIII. Országos zongoranégykezes és kétzongorás verseny Veszprémben (képgaléria)

Péntektől vasárnapig a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola rendezésében Veszprém ad otthont a XIII. Országos zongoranégykezes és kétzongorás versenynek.

Juhász-Léhi István

A megnyitó után az I. és II. korcsoport versenye nyitotta a napot, majd délután a III. és IV. korcsoport, kora este pedig az V. korcsoport lépett színpadra

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A versenyt Halmay Gábor önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elmondta, Veszprémnek mindig nagyon fontos volt az, hogy a zeneiskolát a lehetőségeihez mérten támogassa. Sőt, néha meg azon túl is, hiszen 1916-ban, az első világháború kellős közepén alapították a zeneiskolát. Akik itthon maradtak, belekezdtek egy zeneiskola építésébe, gondolva a jövőre. Emlékeztetett, amikor a kormány 2016-ban útjára indította a Modern városok programot, éltek a lehetőséggel, és a felújítási programba belekerült a zeneiskola épülete és környezete, mert ez Veszprémnek fontos adóssága volt. 

Rámutatott, tavaly ráadásul Veszprém viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet, amivel elindult valami, azonban szerinte a kulturális pezsgés mindig is jelen volt a városban, viszont 2023-ban jóval nagyobb európai figyelmet kaphatott. Veszprém tovább szeretné vinni a színes kulturális életet, amire stratégiai pontként tekintenek a jövőben.

A megnyitó után az I. és II. korcsoport versenye nyitotta a napot, majd délután a III. és IV. korcsoport, kora este pedig az V. korcsoport lépett színpadra. Szombaton 10 órakor startol a verseny, míg az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap 10 órakor kerül sor a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában. Az eseményt gálahangverseny zárja majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában