Hanghullám

2024.04.24. 11:00

Hajózás, művészet, kultúra a Balatonon

A Veszprémi Főegyházmegye tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel idén is lebonyolítja a rendezvénysorozatot. A program célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, s mindezt a különleges élményt egy csodás természeti helyszínen, a Balatonon.

Veol.hu

Az események sora májusban veszi kezdetét. Először május 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a balatonfüredi hajóállomásról – a Mindszenty 80 év ünnepi programsorozatának részeként – a Szent Miklós hajó. A sétaút során a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola méltán híres harangegyüttesét hallhatjuk, miközben a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos, nagy érdeklődésre számot tartó hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

229A9075
Először május 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a balatonfüredi hajóállomásról a Szent Miklós hajó
Fotó: Napló-archív

Május 25-én, szombaton 16 órai kezdettel egy rendhagyó programot tűztek műsorra a szervezők. Az út során megtudhatjuk, mi az a Balakat. Bemutatkoznak az esemény szervezői, és zenével, elmélkedéssel, beszélgetéssel hangolódhatunk rá a júniusban Balatonfűzfőn megrendezendő, 50 órás Bódi Mária Magdolna szentségimádási hétvégére.

Ezt követően júniusban és szeptemberben két-két alkalommal folytatódik a hajózással egybekötött kulturális esemény. A szeptemberi programok az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódnak.

A hajózáson való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálók között minden hajóút alkalmával egy, a zalaegerszegi Mindszentyneumba szóló családi belépőt sorsol ki az érsekség. 

Jegyvásárlás a helyszínen. Részletek, regisztráció: www.veszpremiersekseg.hu  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában