Zene

2024.04.10. 14:00

Népdalversenyen mutatták be tudásukat

Népdalversenyt rendeztek általános iskolások részére a sümegi Kisfaludy Sándor Emlékház Kisfaludy szobájában, amelyet rendhagyó módon katonadalok témában hirdettek meg a szervezők.

Szijártó János

Amint megtudtuk, a versenyre tizenhárom alsós és nyolc felsős diák nevezett be, akik Bókkonné Nyerges Sarolta irányításával melegítették be hangszálaikat közös énekléssel. A zsűri tagjai, Paukovics László nyugalmazott zenetanár, karnagy, Bókkonné Nyerges Sarolta ének-zene tanár és Capári Róbert, a Radetzky József Hagyományőrző Huszár Egyesület elnöke értékelték az elhangzott produkciókat. Eszerint az alsó tagozatos kategóriában Bóna Regina kapta az elsőnek járó elismerést, a második helyet Csulics-Nagy Diána, a harmadikat Maródi Eleonóra szerezte meg. Különdíjban részesült Tóth Janka Izabella és Bebesi Viktória.
A felső tagozatosok között Molnár Viktória végzett az első helyen, Fabriczius Száva a másodikon, Tóth Klaudia a harmadikon. Különdíjat kapott Kozma Elena, Takács Bianka és Pintér Zoltán Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában