Koncert a Hangvillában

2024.04.24. 18:00

Parádés hangversenyt adott a veszprémi kamarazenekar (videó)

Sosztakovics versenyműve is felcsendült a Mendelssohn Kamarazenekar bérletes koncertsorozatának legutóbbi estjén Veszprémben, a zsúfolásig megtelt Hangvillában a napokban. Az előadást hatalmas vastaps kísérte.

Kovács Erika

Kováts Péter nemzetközi hírű hegedűművész, karmester vezényletével ismét parádés esttel ajándékozta meg a Mendelssohn Kamarazenekar a közönséget, mely vastapssal, többszöri visszatapsolással jutalmazta a művészeket.

Parádés hangversenyt adott a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar a Hangvillában kedden este
Fotó: Kovács Erika/Napló

Előadták mások mellett Sosztakovics zongorára, trombitára és vonószenekarra írt c-moll versenyművét, melyben közreműködött Pálfalvi Tamás, Junior Prima díjas trombitaművész és Kiss Péter Junior Prima díjas zongoraművész. Az esten lehetett hallani még Farkas Ferenc Ária és magyar rondó, Tansmantól a Tryptyk című zeneművet, Dubrovay László Harmadik trombitaversenyét, valamint Arenszkij Variációk egy Csajkovszkij-témára című művét. 

A kamarazenekar művészei ezúttal is kitettek magukért, hegedűmuzsikával lenyűgözte a közönséget Bendik Ágota, Czingli Zsuzsanna, Kebiszek-Zuber Éva, Beleznai-Csaba Ágnes, Nagy Zsuzsanna, Sztathatosz Sebestyén, Fehér Csaba, Kecskés Barbara, Bárány Zsuzsanna, Tóth Péterné, Vásárhelyi Borbála és Klacsmann Nóra. Brácsával Pillár Tamás, Kallai Míra, Schweitzer Tamás, Hergovicsné Üveges Piroska és Jobbágy Andor. Csellómuzsikával Kárász András, Pintér Balázs, Fűke Ákos, bőgővel pedig Gyetvai Gábor és Mozsdényi György bűvölte el a nagyérdeműt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában