Gesztenyevirág fesztivál

2024.05.29. 13:00

Értékek napja és ÉrtékTárs vetélkedő Sümegen

A hétvégi Gesztenyevirág fesztivál idején élettel telt meg a sümegi Tarisznyavár középkori látványpiaca.

Szijártó János

Vasárnap izgalmas közösségi program, az ÉrtékTárs vetélkedő várta a játékos kedvű csapatokat. Amint arról Oszkai Réka, a szervező Sümegi Települési Értéktár Bizottság elnöke beszámolt, a városi vetélkedő célja az volt, hogy a csapatok megismerjék és megszeressék településünk értékeit, a gyerekek pedig felfedezhessék azokat.

A szervező, lebonyolító gárda izgalmas, változatos vetélkedővel várta a jelentkezőket
A szervező-lebonyolító gárda izgalmas, változatos vetélkedővel várta a jelentkezőket
Fotó: szervezők

 Összesen tizenkét csapat szállt versenybe, hogy az ÉrtékTárs vetélkedőn eldőljön, kik ismerik legjobban lakóhelyük értékeit. A vegyes korosztályú, lelkes csoportok hét helyszínen tették próbára tudásukat, kreativitásukat, és ezáltal huszonhét települési értéket ismertek meg. Az állomásokon – vár, püspöki palota, ferences kegytemplom, Tarisznyavár, Ramassetter Látogatóközpont, Kisfaludy-emlékház és váristálló – a lelkes játékosokat önkéntesek várták, akik az előkészületekből is kivették részüket. A csapatok az izgalmas feladatok megoldásával tallérokat gyűjtöttek, amelyeket a középkori piacon értékes helyi termékekre válthattak be. Végül minden résztvevőt egy csodaszép, a Rendeki Kézműves Porta által készített kovácsoltvas kulcstartóval ajándékoztak meg a szervezők az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület felajánlásából. A vetélkedőn az első helyezést az A(-k)-tól – Zs-ig csapata érte el, második a Sü-Cse-Csa Csa-Csa lett, harmadik a Kompanik óvoda.

A sümegi ÉrtékTárs vetélkedő győztes csapata
A sümegi ÉrtékTárs vetélkedő győztes csapata
Fotó: szervezők

Az Értékek napján az interaktív vetélkedőt helyi és környékbeli előadók kulturális és kézműves programjai színesítették. Az üvegfestés mellett a látogatók megismerhették, hogyan készül a híres nemeshanyi varrott csipke, a Kultúrával a Jövőnkért Egyesület jóvoltából pedig interaktív foglalkozások, horgolások és könyvek vására egészítette ki a programkínálatot. A rendezvény kiváló hangulatát a csodálatos várpanoráma és a remek időjárás is segítette, amit tovább emelt Kovács Krisztián Kiki kisbíró. A program során színpadra léptek az örömtáncosok, Belényesi Barnabás Manódalaival mutatkozott be, szerepelt a Fláre Beás együttes, a Tranzit Zenekar és a Batsányi Népdalkör. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában