Helikoni Ünnepségek

2024.05.21. 12:00

Ezüst fokozatot ért el a fuvolista

A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola 9. osztályos fuvolistanövendéke, Pfluger Nóra ezüst minősítést ért el a közelmúltban rendezett keszthelyi Helikoni Ünnepségeken.

Szijártó János

A rendezvénysorozat a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévenkénti kulturális seregszemléje, amelyen komolyzene-hangszerszóló kategóriában indult a Járdányi-iskola növendéke, aki egyébként a Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója is egyben.

Pfluger Nóra, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola fuvolistanövendéke ezüst minősítést szerzett a Helikoni Ünnepségeken
Fotó: szervezők

A Helikon egy egyfordulós tehetségkutató verseny, ahol a diákok elismert szakértőkből álló zsűri előtt mérik össze tudásukat több művészeti kategóriában. A szakmai zsűriben Balázs Árpád Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alapító és örökös elnöke, Matuz István Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas fuvolaművész, Kecskés Balázs zeneszerző, zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára értékelte a produkciókat. Több más mellett vizuális művészetek, vers- és prózamondás, színjátszás, népzene, néptánc, népdal, modern tánc, kórusmuzsika és komolyzene szerepel a palettán. Ez utóbbiban, egy kifejezetten erős mezőnyben ért el ezüst fokozatot Pfluger Nóra. Felkészítő tanára Király Lajos, zongorakísérője Király Emőke Mária volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában