Kultúra

2024.05.15. 07:00

Gazdag program az idei Csigó Art Fest-en

A Csigó Art Fest 2024 összművészeti rendezvénysorozata június 28-a és augusztus vége között várja az érdeklődőket Gyulakeszin.

Tóth B. Zsuzsa

A programok mindegyike 19 órakor kezdődik, a megnyitót június 28-án tartják, aznap 18 órakor nyílik a Dobozvilág című kortárs kiállítás is az Első Magyar Látványtár gyűjteményéből. A nyitókoncertet Érdi Tamás adja, Akinek a madarak is Chopint énekelnek címmel. Másnap romantikus klasszikusok hangzanak el szaxofonon és zongorán Váradi Judittól és Puskás Leventétől. Július 5-én barokk est várja a közönséget, Tóth-Vajna Zsombor csembalóművész és Gábor Audrey szoprán énekművész fellépésével. Másnap Életem a zongora címmel Boros Misi ad koncertet. 

Rákász Gergely koncertje tavaly is nagy sikert aratott
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Július 13-án fuvolaestet rendeznek Drahos Béla és Háromszéki Ágota fellépésével, a házigazda Mácsai János zenetörténész lesz. Július 19-én Balázs János mentoráltjai adnak koncertet, közreműködik a Trio Opus One zenekar Maryia Trepashka hegedűművésszel, Donáczi Cseperke gordonkaművésszel, Kepes Olivér zongoraművésszel. Július 20-án Dés László szerzői estjét tartják, 26-án kamarakoncert lesz Schanger Tamással és a Sonus Cordis vonósokkal.

Másnap Csermák Éva hegedűművész és növendékei koncerteznek, augusztus 3-án a Jávorkai fivérek térnek vissza, Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám gordonkaművész teremt virtuóz varázslatot. Augusztus 7-én Klasszikusok a világ körül címmel a Rákász Gergely Alapítvány ifjú tehetségei mutatkoznak be, augusztus 9-én kamaraest lesz Lírai szvit címmel a Chaos String Quartettel. 

Másnap a romantika jegyében rendeznek kamaraestet Schuberttől Anton Stepanovich Arenskyig címmel Csermák Éva hegedűművész, Rohmann Ditta gordonkaművész és Németh András zongoraművész szereplésével. Augusztus 16-án a Küldetéses asszonyok című zenés pódiumszínpadi előadást tartja a tapolcai Főnix Színjátszó Egyesület a malomban. Augusztus 24-én gitárkoncert lesz Beethoventől Lawallig címmel, Georg-Friedrich Lawall gitárművész fellépésével. Márta István szerzői estje augusztus 30-án lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában