Vásári komédia

2024.05.25. 14:04

Ma is barátságos a vásár

A kapolcsi tavaszi vásáron mutatták be a helyi férfiak a Toldi című vásári komédiát Boka Gábor rendezésében.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos tavaszi vásár megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter méltányolta, hogy egyre több árus van az eseményen. – A vásár ugyanakkor nem lépi át a barátságosság azon mértékét, amivel tömegrendezvénnyé válna. Éppen ezért mindig várom az októberi és tavaszi időpontokat, amikor az őszi és a tavaszi vásárt meglátogathatom. Mindig vásárolok néhány dolgot, erre buzdítom önöket is, valamint arra, hogy nézzék meg önök is az előadást, amely már kezd hagyománnyá válni, hogy Kapolcs férfipopulációja egy-egy drámát színpadra visz és megjelenít legnagyobb örömünkre és szórakozásunkra – mondta a miniszter. 

Navracsics Tibor a kézművesekkel való találkozásra is szakított időt. A képen Szabó Karola szalmafonóval és Kondor László fotóművésszel beszélget
Navracsics Tibor a kézművesekkel való találkozásra is szakított időt. A képen Szabó Karola szalmafonóval és Kondor László fotóművésszel beszélget  
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A vásárba érkezőket Márvány Péter polgármester is köszöntötte, megköszönve a támogatást azon helyi civil szervezeteknek, akik a szervezésben segédkeztek. Szólt arról, hogy a legtöbb település nem rendelkezik olyan forrásokkal, hogy önerőből fejleszteni tudjon, ezért nagymértékben számítanak a kormányzat segítségére és a pályázatokra. Igyekeznek minél több lehetőséget kihasználni, ebben a miniszter is sok segítséget nyújt. 

A kapolcsi férfiak színdarabja nagy sikert aratott a vásárban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A vásárban a hagyományokhoz híven iparművészek, kézművesek, termelők kínálták portékáikat. Fellépett a Batsányi Népdalkör, a Fláre Beás együttes, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a balatonfüredi fúvószenekar. Vajai Csaba harmonikázott, volt bohócműsor és hungarikum-játszóház, gyertyakészítés és táncház. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában