Szép volt!

2017.11.09. 07:00

Regionális sportegyesület világraszóló sikerei

Óriási siker az, ami a Balaton Fitness SE nevéhez kötődik, hiszen az elmúlt két évben magyar bajnoki címet, Európa-bajnoki, s a legutóbbi versenyen világbajnoki címet hoztak Veszprém térségének – emelte ki Porga Gyula polgármester a szerdai sajtótájékoztató alkalmával a városházán, ahol a világbajnok egyesület tagjait köszöntötték.

Leitner Vera

A Balaton Fitness SE 2015-ben alakult meg, s valódi régiós egyesületnek nevezhető, hiszen Veszprémben alakult, tagjai viszont a megyeszékhelyen kívül a Balaton északi partjának több pontjáról érkeznek. Porga Gyula polgármester elmondta, egy egyesület sikerességének fontos mutatója, hogy az hosszútávon is fenntartható legyen, s ehhez ugyan szükségesek az elért eredmények, ám a leglényegesebb természetesen az a munka, amit a közönség soha nem lát az előadások mögött, mivel a színfalak mögött zajlik.

– Rómába, a világbajnokságra egy hosszadalmas kvalifikációs folyamatot követően sikerült kijutnunk – mondta el az elért eredményekről Csapó Zsuzsanna, az egyesület vezetőedzője. – Először Budapesten sikerült megnyernünk az országos bajnokságot tavaly áprilisban. Onnan jutottunk tovább Zágrábba az Európa-bajnokságra, amit ugyancsak sikerült megnyernünk, innen jutottunk ki a világbajnokságra, melyet október 21-én rendeztek meg Rómában. Nagy reményekkel vágtunk neki a római versenynek, főleg a zágrábi eredmények után, ám ekkora sikerre nem számítottunk. Titkon reméltem, hogy az első háromban bent leszünk, viszont nagy örömünkre szolált, hogy akrobatikus tánc kategóriában versenyszámunkkal nemcsak a világbajnokságot sikerült megnyernünk, de másnap valamennyi kategória közül – balett, kortárstánc, modern, hiphop kategóriák – megkaptuk a legjobb junior csapatnak járó különdíjat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!