Sztoján Hanna-emlékverseny

2017.11.28. 21:02

Veszprémi tornászok sikere a Botev-kupán

Rekordszámú nevező indult a hagyományos Botev -kupán, a Sztoján Hanna-emlékversenyen, amely szép Veszprém megyei eredményekkel ért véget.

Bényi Kálmán

A boteves lányok minden dicséretet megérdemelnek, kiválóan helytálltak Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

A veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola kilencedik alkalommal rendezte meg a Botev-kupa–Sztoján Hanna- emlékversenyt a Vetési gimnázium sportcsarnokában.

Az országos leány tornaversenyre idén rekordszámú nevezés érkezett: négy korcsoportban 23 iskola 56 csapata adta le nevezését. Veszprém megyéből a Botev, a Vetési és Lovassy gimnázium és a balatonfüredi Radnóti általános iskola szerepelt.

A legkisebbek versenyén, az I. korcsoportban 14 csapat indult. A kecskemétiek és a budapestiek mögött a Botev iskola csapata (Kovács Júlia, Jeremiás Laura, Mészáros Sára, Bartus Júlia, Vörös Dorottya, Jugovits Kata, Horváth Dorina) állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A csapatból egyéniben legjobban Jugovits Kata szerepelt, ő a 10. helyen végzett.

A boteves lányok minden dicséretet megérdemelnek, kiválóan helytálltak Fotó: Pesthy Márton

A nap elején még a szép számmal megjelent nézők sem gondolták volna, hogy innentől kezdve csak veszprémi iskola csapata állhat fel a dobogó tetejére, de ez történt.

A II. korcsoportban nagyon szoros verseny alakult ki, aminek a végén a veszprémi botevesek örülhettek, mert 0,2 ponttal megelőzték a zalaegerszegi, és 0,35 ponttal a kecskeméti csapatot. A kupát a 17 csapat közül a Sági Emma, Romsics Adél, Segesdi Zina, Ézsiás Dóra, Polák Luca, Gombos Dóra, Nyitrai Lia, Ézsiás Boglárka összeállítású veszprémi együttes emelhette a magasba. Ebben a korcsoportban a füredi Radnóti két alakulattal is indult,

a 7. és a 14. helyet sikerült megszerezniük. Egyéniben legjobban Gombos Dóra szerepelt, csak 0,05 ponttal maradt le a dobogóról, ezzel negyedik lett, Polák Luca a hatodik helyen végzett.

A felső tagozatosok közt a III-IV. korcsoportban volt a legtöbb résztvevő: 21 gárda mutatta be délután a gyakorlatait. Veszprém megyét itt is a Botev és a Radnóti iskola képviselte. A botevesek – Raffai Mercédesz, Bauer Viktória, Raffai Bíbor, Lukács Laura, Gugolya Zsófia, Csikó Kinga, Kiliti Eszter – végig egyenletesen tornázva, magabiztosan szerezték meg az első helyet a kecskemétiek és a budapestiek előtt. A fürediek a 18. helyen végeztek. A szoros eredménnyel zárult egyéniben Gugolya Zsófia az ötödik, Csikó Kinga a hatodik, Raffai Bíbor a hetedik helyen végzett.

Az V-VI. korcsoportban a négy csapat között két veszprémi középiskola is nevezett

a korábbi években rendszeresen győztesként távozó pécsiek mellett. Először indult a versenyen a Lovassy gimná-zium csapata, ahol egykori boteves diákok mellett a Veszprémi Torna Club tornászai szerepeltek (Kiss Ágnes, Gerstmár Veronika, Brotschul Natália, Kupcsik Csenge, Gugolya Mónika). Érdekesség, hogy a Lovassy csapatában három diák már az I. Botev- kupán is szerepelt. Ezek után már nem annyira meglepő, hogy végül a lovassysok nagy fölénnyel megnyerték a csapatversenyt.

Gugolya Mónika magabiztos gerendagyakorlata nemcsak ezen a szeren, hanem az egész nap legmagasabb pontszámát érdemelte ki 9,75 ponttal. Az újjáalakult Vetési csapata – Nagy Luca, Tauz Laura, Holovits Lili, Kuszi Eszter, Samu Tímea, Takács Dorottya összeállításban – több kisebb hibát is vétett, így az esztergomiakat megelőzve a harmadik helyen zárt az ezüstérmes pécsiek mögött. A jól sikerült gyakorlatok után egyéniben sem lehetett kérdéses a végső sorrend. A korábbi kétszeres bajnok pécsi Göncz Rebekának ezúttal a bronzérem jutott, mert Kupcsik Csenge (Lovassy) 0,45 ponttal megelőzte és a 2. helyen végzett, míg Gugolya Mónika (Lovassy) remek gyakorlataival megszerezte az első helyet. A Vetésiből Takács Dorottya negyedik lett.

A boteves csapatok felkészítő tanárai Papréti Emese és Pődör Ramóna.

A balatonfüredi Radnóti felkészítő tanárai Eszenyi Bernadett és Morgenthál Gábor.

A Lovassy gimnázium csapatát a boteves Papréti Emese és a VTC-ből Kuti Bernadett segítette. A Vetési gimnázium alakulatát Kovács Tamás készítette fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában