sakk

2018.06.16. 15:37

Nagy küzdelemben újra Angyal Ferenc a bajnok

Címkék#sakk#sport

Ötödik alkalommal rendezte meg a közelmúltban Várpalota önkormányzata a Városi Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot, amelyen a 60. életévüket betöltött várpalotaiak és inotaiak ülhettek asztalhoz.

Szabó Péter Dániel

Szoros partikat játszottak a résztvevők. Jobbra Angyal Ferenc, aki ismét győzni tudott

A június elején a Civil Házban rendezett sakkviadalra ezúttal hatan neveztek, közülük hárman első alkalommal mérettették meg magukat ezen a versenyen. A bajnokságot körmérkőzéses rendszerben, 15–15 perces játékidőkkel bonyolították le, a két és fél órás versenyen így mindenki öt partit játszott.

Szoros partikat játszottak a résztvevők. Jobbra Angyal Ferenc, aki ismét győzni tudott

A sakkverseny sportszerű keretek között, baráti hangulatban zajlott le. A küzdőszellemet jól mutatja, hogy a lejátszott 15 parti közül csak három végződött döntetlennel. A kiélezett sakkviadalon Varga Jenő izgalmas partikat játszva a hatodik helyen végzett. Hermann György nyíltsisakos játékkal versenyezve 1 ponttal az ötödik helyen zárt. Vida Pál a jó hajrájának köszönhetően 2,5 ponttal a negyedik helyen végzett. Bartók Géza az utolsó fordulóban aratott fontos győzelmével 3 ponttal harmadik helyezett lett.

A sorsolás szeszélyéből adódóan a bajnok személyét egy, a záró fordulóban lejátszott parti döntötte el. A második helyen Horváth Balázs végzett, veretlenül, 4 pontos teljesítménnyel. A verseny győztese Angyal Ferenc lett, aki egy döntetlen mellett 4 győzelmet is szerzett, 4,5 pontos eredményével teljesen megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. A versenybírói fel-adatokat és a lebonyolítást idén is Szabó Zoltán látta el.

Az összes résztvevő oklevelet kapott. A győztes, Angyal Ferenc egy ajándék borral is gazdagodhatott, ezen felül sorozatban ötödik alkalommal képviselheti Várpalotát a 2018. szeptember 13-án és 14-én Nagykanizsán, az országos döntőben, amelynek nevezési, szállás- és étkezési költségeit Várpalota Város Önkormányzata biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában