VESZPRÉM

2018.06.19. 20:45

Világbajnoki bronz BMX crossban

Naszádos Saba, a Veszprémi Spartacus SE ifjú sportolója világbajnoki bronzérmet szerzett a Bakuban megrendezett BMX Cross viadalon.

B. Virág Rita

A Veszprémi Spartacus ifjú sportolója, Naszádos Saba dobogóra állt a vébén Fotó: Borbély Ferenc

Két veszprémi fiú, Naszádos Saba és Borbély Ferenc Benedek vágott neki az azerbajdzsáni erőpróbának.

A kiírás szerint a versenyzőknek három selejtezőfutamot kellett végigtekerniük, hogy a 32, majd a 16 közé jussanak, onnan pedig a döntőbe, a legjobb nyolcba.

A Veszprémi Spartacus ifjú sportolója, Naszádos Saba dobogóra állt a vébén Fotó: Borbély Ferenc

Borbély Ferenc Benedek nem épült fel teljesen a betegségéből, s ez végig érződött is a teljesítményén. Az első selejtezőben hetedik lett, a másodikban a hatodik helyen végzett. A harmadik futamban viszont nagyot bukott, így nem tudta folytatni a versenyt.

Naszádos Saba az első körben a nyolcadik helyről indulva másodikként végzett. Aztán egy bukásból szerencsésen kiverekedve magát a negyedik lett. Az ifjú bringás a nyolc közé jutásért megvívott selejtezőt simán megnyerte, így készülhetett a fináléra.

Saba másodikként választhatott rajthelyet, így a hármas pályára került, vagyis az első akadályig és a kanyarig szabad sávja lett.

A rajt nem sikerült túl jól a veszprémi fiú számára, harmadikként indult meg, s végig az előtte lévő lett kisfiú mögött tekert. A harmadik szakaszon majdnem sikerült megelőznie, de okosan inkább a biztonságos célba érkezést választotta a veszélyes manőverek helyett. Naszádos Saba így harmadikként végzett és szerzett világbajnoki bronzérmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!