Tizenhárom millió forint

2018.08.27. 07:00

Átadták a pályát Balatonszőlősön – A sport összekovácsol és egészséget ad

Tizenhárom millió forint kormányzati támogatással teljesen megújították Balatonszőlősön a sportpályát, amit szombaton ünnepélyes körülmények között adtak át.  

Kovács Erika

Kontrát Károly (jobbra) és Mórocz László szalagátvágással avatta fel a pályát

Fotó: Nagy Lajos / Napló

-Abban bízom, hogy ez a felújított pálya, mely ráadásul nagyon szép környezetben található, még inkább összekovácsolja a közösséget, hiszen Balatonszőlősre sokan több helyről költöztek. Másfelől az egészséges életmód miatt is nagyon fontos a mostanihoz hasonló beruházás, ahol a település apraja-nagyja mozoghat, sportolhat, vélekedett Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, a továbbiakban is számíthatnak a balatonszőlősiek a kormányra.

Mórocz László polgármester felidézte, az elmúlt nyolc évben építettek a településen közösségi házat, ravatalozót, játszóteret, járdákat, felújították az utak kilencven százalékát, a teljes rendbetételre most nyertek pályázatot, Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője segítségével.

– Úgy gondoltuk, hogy nyolc év után költhetünk sportra is, mert ötven évre visszatekintve nem nagyon jut ilyen jellegű beruházás eszembe, fogalmazott. Utalt rá, most rendkívüli kormányzati támogatással, 13 forintból újult meg a sportpálya szintén a képviselő segítségével. Ebből a pénzből megújították, illetve teljesen rendbe tették a pálya füves területét, az öltözőt, valamint új kispadokat, korlátot, labdafogó hálókat helyeztek el, később pedig kerítést is tesznek majd a pálya köré. A polgármester külön köszönettel beszélt Molnár János nagyvállalkozó támogatásáról, aki – ahogy fogalmazott- örökbe fogadta a balatonszőlősi focicsapatot. Mórocz László minél több hozzá hasonló üzletembert kívánt Magyarországnak, aki a hozzájuk hasonló kisebb csapatokat felkarolja. Aláhúzta, az elmúlt év vízválasztó volt a balatonszőlősi csapat életében, ezért szorosabbra fűzték a szálakat a tihanyival, így idén Tihany-Balatonszőlős FC néven indultak a mérkőzéseken.

Kontrát Károly (jobbra) és Mórocz László szalagátvágással avatta fel a pályát
Fotó: Nagy Lajos / Napló

Az ünnepi köszöntők után Kontrát Károly képviselő és Mórocz László polgármester szalagátvágással avatta fel a megújult pályát, majd a helyi öregfiúk, köztük a képviselő, és a fiatalok csapata megmérkőzött egymással. A meccs végeredményéből úgy tűnt, hogy a korábbi focisták méltó vetélytársai a fiatalabbaknak, ugyanis 4:4 lett a végeredmény.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában