több jó eredményt értek el a fiatalok

2018.08.22. 07:00

Az Eb-bronzérmes nyert Tapolcán

Az újdonsült Euró­pa-bajnoki bronzérmes Halász Bence nyerte a dr. Papp Pál–Csermák József kalapácsvető-versenyt a hétvégén.

B. Virág Rita

A veszprémi Czeller Gábor szép eredménnyel nyerte meg a juniorviadalt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Igazán illusztris mezőny gyűlt össze az idei kalapácsvető emlékversenyre. Az említett Halász Bence mellett az Európa-bajnokságon ugyancsak döntőbe jutott szombathelyi Gyurátz Réka is részt vett az eseményen. Eljött a szlovének pekingi kalapácsvető-bajnoka is, Primos Kozmus, igaz edzőként képviselte hazája színeit.

A veszprémi Czeller Gábor szép eredménnyel nyerte meg a juniorviadalt
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) minden korosztályban indított versenyzőt, de a Pápai AC is szép számú jelentkezést adott le.

A szokásokhoz hűen az eseményt a névadók előtti tisztelgés vezette fel, a klubok képviselői, az edzők, a szervezők megkoszorúzták az emlékfalat.

A dr. Papp Pál–Csermák József emlékversenyt, vagyis a férfiak erőpróbáját Halász Bence 75,79 méteres eredménnyel nyerte. A pápai Nagy Gergely ötödik lett 63,08 méterrel.

A nőknél Gyurátz Réka nyert 69,25 méterrel, megelőzve a szlovén Spiler Barbarát Primos Kozmus tanítványát. A VEDAC-tól Orbán Éva a negyedik lett (62,82).

A junioroknál a Dobó SE képviselője, Németh Zsanett volt a legjobb 58,51 méterrel. A férfiak juniorversenyét a veszprémi Czeller Gábor nyerte meg 69 méterrel, második lett klubtársa Barcza Balázs 62,01 méterrel, harmadik a szintén veszprémi Cserháti Simon 57,44 méterrel.

Az ifiknél – szintén hatkilós szerrel – Doma Benedek (Dobó SE) 68,77 méterrel utasította maga mögé a mezőnyt.

A pápai Sztupák László új egyéni csúccsal 58,82 méterrel a negyedik lett, a VEDAC részéről pedig Minyó Bence 52,29 méterrel az ötödik helyen zárt.

Az újonc, ifjúsági korosztály számára hirdették meg a Horváth László emlékversenyt, itt öt kilogrammos kalapáccsal dobtak a résztvevők. Az aranyérmet Doma Benedek vehette át 68,77 méterrel, Sztupák László 67,70 méterrel végzett a második helyen.

A serdülőknél Viszkeleti Vencel (Dobó SE) nyert új egyéni csúccsal 60,74 méterrel, de a dobogó másik két fokát a Pápai AC sportolói foglalhatták el. Szintén egyéni rekordot ért el Molnár Dániel (56,03), valamint Füredi Dániel (50,67) is.

Négykilós kalapáccsal is Viszkeleti Vencel volt a legeredményesebb (69,18). Molnár Dániel a harmadik (64,68), Füredi Dániel a negyedik (60,95) helyen zárt. Ugyanitt az újoncoknál a Dobó SE-től Koós Gábor (39,58) szerzett első helyet.

A háromkilós kalapáccsal végzett újoncviadal szintén a Dobó SE sportolójának sikerével ért véget, Lovas Patrik 58,36 méterrel állhatott fel a dobogó tetejére.

Az ifi lányoknál a VEDAC-os Gombás Petra több mint egy méterrel előzte meg az ezüstérmest, 58,32 méterrel diadalmaskodott. Klubtársa, Pacher Alexandra ötödik (52,10) és Csatári Dominika (47,77) hatodik lett az erős mezőnyben.

A serdülő lányok megméretése Csatári Jázmin győzelmével ért véget. A VEDAC tehetséges kalapácsvetője új egyéni csúccsal, 57,69 méterrel győzött.

Az újoncoknál a Dobó SE-t képviselő Viszkeleti Villő dobott a legmesszebbre (52,13), kétkilós szerrel pedig 65,80 méterre repült a kalapácsa, amivel szintén nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!