Könnyed bemutatkozás

2018.08.10. 19:00

Biztosan verte a Füredet az újjáalakult veszprémi kézicsapat

Több mint háromezren voltak kíváncsiak a szinte teljesen újjáalakult Telekom Veszprém első szezonbeli fellépésére. Rendkívül jó benyomást keltettek a bakonyiak, a Füred csak percekre tudta megnehezíteni a Vranjes-legénység dolgát.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Vp.-BKSE 35-18 (16-9)

A 2018/19-es szezonban első nyilvános felkészülési mérkőzésén lépett pályára a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, amely megyei riválisát, a Balatonfüredi KSE-t látta vendégül.

A piros mezes bakonyiaknál több hiányzó akadt, nem játszott a nyáron igazolt Sterbik Árpád, de Gasper Marguc sem tudta vállalni a játékot, aki gerincproblémákkal küzd. Hiányzott még Petar Nenadic, Momir Ilic és René Toft-Hansen is.

Ljubomir Vranjes szakvezető több fiatalt nevezett a keretbe: Dörnyei Borisz jobbszélső és Alexander Djurdjevic első ízben szerepelt a veszprémieknél. S felépült tavalyi sérüléséből William Accambray is.

A BKSE-nél egyedül Szita Zoltán ücsörgött civilben a kispadon.

 

Blagotinsek szerezte az idény első találatát, a túloldalon Karvatski bombázott Mikler kapujába. Az újonnan érkezők közül Strlek volt az első, aki a kapuba talált (10. perc: 3-4), aztán rögvest triplázott ki. Mackovsek átlövését követően felpörögtek az események, a Veszprém ritmust váltott és sok futással 10-6-ra meglépett.

Vranjes mester többféle variációt kipróbált, változatos összeállításban küldte pályára övéit. Érdekesség, hogy Nagy László ezúttal nem középen, hanem kettes poszton védekezett, Blagotinsek, Mackovsekkel, Nilsson, Ligetvárival foglalta el a belső pozíciókat.

A félidő végére 16-9-re vezetett a Telekom.

A szünet után újra Blagotinsek volt az első gólszerző – feltűnően jól megértette magát Mackovsekkel, aki remekül szolgálta ki a beállót. A szlovén játékos ötödik találata után 19-9-re alakult az állás.

Tanácstalannak tűnt a Füred, s ezen Csoknyai István időkérése sem segített. A Veszprém jól védekezett, s könnyű gólokat szerzett. A 40. percben Máthé törte meg a hosszúra nyúlt balatoni gólcsendet. Persze így is fokozatosan nőtt a különbség a két fél között. Az utolsó tíz perchez érve 29-14-et mutatott az eredményjelző.

A több mint háromezer néző és a veszprémi csapat minden tagja azonnal talpra ugrott az ifjú Dörnyei Borisz első találatánál, a meccs legnagyobb tapsát kétségtelenül a fiatal tehetség kapta. A találkozó 35-18-as eredménnyel ért véget.

Legjobb gólszerzők: Nilsson 6, Blagotinsek 5, ill. Máthé 6.

Ljubomir Vranjes: – Elégedett vagyok a látottakkal, mindenki jól tette a dolgát. Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt időszakban. Igyekeztem optimálisan elosztani a játékidőt, de nyilván ez még sokat fog változni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában