NB III

2018.08.12. 21:00

Idegenben is magabiztos ajkai focisiker született

Az FC Ajka a bajnoki címre esélyes favoritként második mérkőzését is megnyerte a labdarúgó NB III-ban. Az ajkaiakon kívül már csak az érdiek hibátlanok.

B. Virág Rita

Pénzügyőr-FC Ajka 1:4 (1:2)

Budapest, 200 néző. V.: Móri. Pénzügyőr: Gábor – Szigeti (Buzás 46.), Szabó B., Kovács Gá., Varga S. – Burka, Despotovic, Vitelki – Turi, Varga B. (Ablonczy 75.), Besztercei (Nagy B. 60.). Edző: Hevesi Tamás. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia (Bonivárt 56.), Kovács Ge., Kenderes – Molnár (Horváth P. 56.), Oláh, Nagy K. (Major 75.). Edző: Schindler Szabolcs.

A 34. percben a hazaiak jobboldali támadásánál a beadást Besztercei közvetlen közelről lőtte a hálóba, 1-0.

A 38. percben sikerült az egyenlítés: a születésnapját ünneplő Kenderesi indította Nagy Krisztiánt, aki védőjét lerázva a kapus mellett is elhúzta a labdát és higgadtan helyezett a kapu közepébe, 1-1.

A 40. percben Csemer húzott el a baloldalon, beadását Nagy Krisztián egy igazítás után a jobb felső sarokba lőtte, 1-2.

A második félidő első harminc percében az ajkaiak többször is távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek rendre célt tévesztettek.

Sőt, az 55. percben Oláh óriási helyzetben csupán centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

Ebben az időszakban a vendégek kapusának, Horváth D.-nek mindössze egyszer akadt dolga.

A 76. percben növelte előnyét az FC Ajka: az éppen csereként beállt Major betört a 16-oson belülre, remekül tálalt Horváth P. elé, aki higgadtan lőtt tíz méterről a hálóba, 1-3.

A 92. percben, már a hosszabbításban jártunk, amikor Major hozta helyzetbe Oláht, akinek 14 méteres lövése egy védő lábát is érintve vágódott a jobb felső sarokba, 1:4.

A kihagyott hazai lehetőségek és az első gól ébresztette fel az ajkaiakat, akik a második félidőben végig támadtak és ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Jelenleg az Ajka vezeti az NB III-as tabellát.

Schindler Szabolcs: – Hevesi Tamás jól megszervezte csapata játékát, nehézzé tette számunkra a mérkőzést. A találkozón többször is játékrendszert váltottunk, ami végül sikert eredményezett. Gratulálok a csapatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!