úszás

2018.08.12. 17:51

Történelmet írt a veszprémi fiú – Három érmet szerzett Rasovszky Kristóf

Az úszó történelemben még soha senki nem volt képes hasonlóra, mint a veszprémi Rasovszky Kristóf, aki a nyíltvízi úszó Európa-bajnokságon mindhárom számban érmet szerzett.

B. Virág Rita

Az öt kilométeren elért győzelem után tíz kilométeren második lett, majd 25 kilométeren újra győzött.

Újabb fantasztikus diadalt ért el Rasovszky Kristóf. A 21 éves veszprémi úszó ezúttal a leghosszabb távon, 25 kilométeren nyert. Előtte még soha egyetlen nyíltvízi úszó sem volt képes Európa-bajnokságon mindhárom távon érmet szerezni, a világbajnokságok történetében is csak a német Thomas Lurznak sikerült ez.

– Tizenkét kilométernél már minden tagom fájt, főleg a térdem, amit a végén már nem is éreztem. Sok nyűgöm volt, leginkább az, miért voltam olyan idióta, hogy ezt a távot is bevállaltam, de amikor már csak két kör volt vissza, elhatároztam, bármi áron beúszok. Egy kilométerrel a vége előtt elindultam, s bíztam benne, kettőnél többen nem érnek utol – nyilatkozta lapunknak a Balaton Úszó Klub kiválósága.

A hajrá aztán igen izgalmasra sikerült: az orosz Kiril Beljajev teljesen felúszott Kristófra, aki még egyszer nem akart hasonlót átélni, mint tíz kilométeren, ahol Ferry Weertman csak jobb benyúlással előzte meg. Végül Kristóf, bár elkészült az erejével, a benyúlásnál jobban figyelt és második aranyát is megnyerte.

– Kristóf extrém fájdalmakat élt át, de hiába fájt a válla, a nyaka, és a térde is, ment előre, rendületlenül. A végén jól kontrollálta a hajrát, ebből is kitűnik, fantasztikus erőállapotban volt. Az Eb-re éremért jöttünk, de nem hittem volna, hogy három lesz belőle. Nagyon boldogok vagyunk – fogalmazott Szokolai László, Kristóf edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában