Veszprémi Honvéd Sportegyesület

2018.12.20. 07:00

Nehéz terepen versenyeztek a tájfutók

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői az Alföldön megrendezett, nagy népszerűségnek örvendő Őszi Boróka Kupa elnevezésű tájékozódási futóversenyen.

B. Virág Rita

A fotón a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei láthatók, balról: Wieder Ilona, Tóth Attila és Mérő Dominika. A képről hiányzik Bálint Benedek Fotó: VHS

A külföldi – döntően a környező országokból érkező cseh, szerb, szlovén, szlovák és osztrák – résztvevők mellett a Veszprémi Honvéd Sport­egyesület versenyzői is rajthoz álltak a kétnapos megmérettetésen.

A fotón a Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei láthatók, balról: Wieder Ilona, Tóth Attila és Mérő Dominika. A képről hiányzik Bálint Benedek Fotó: VHS

A markáns domborzatú, homokbuckás terep nem számított könnyűnek: a süppedő, homokos talajon kifejezetten nehéz volt futni, a tájékozódást pedig nemcsak a bonyolult domborzati formák, hanem a szúrós borókabokrokból álló, labirintusszerű növényzet is az átlagosnál nagyobb kihívássá tette. Az ellenőrző pontok nagy része ráadásul a bozótos részek sűrűjében volt elhelyezve – a Boróka Kupa hagyományos jellegzetességeként. A rövidített normáltávú, majd a másnapi normáltávú futam összesített időeredménye alapján alakult ki a helyezések sorrendje a mindkét pályát eredményesen teljesítők között.

Eredmények: M21BR: 1. Tóth Attila, W60: 2. Wieder Ilona, W18: 3. Mérő Dominika, M16: 3. Bálint Benedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában