Díjat kaptak a bírók

2019.03.26. 20:09

A veszprémi párost az ország legjobbjának választották

A 2018-as év legjobb férfi játékvezető párosává választotta a Horváth Péter–Marton Balázs kettőst a Magyar Kézilabda Szövetség. A sípmestereket kedden Veszprémben is köszöntötték.

Horváth Gábor

A képen balról Pischné Bankó Zsuzsa, Tóth Károly, Horváth Péter és Marton Balázs Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi kézilabda játékvezetők évek óta a legjobbak közé tartoznak.

A Grund Sport Bárban tartott keddi köszöntőn elhangzott, hogy Horváth Péter és Marton Balázs egyaránt 1991-ben tett bírói vizsgát, 1994-ben kerültek be az európai szövetség keretébe, s az elmúlt időszakban számos világeseményen, nagy meccsen fújhatták a sípot.

A kiemelt találkozók közül legutóbb a női Magyar Kupa fináléját vezették, de ott voltak a decemberi női Európa-bajnokságon is.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy két kategóriában is Veszprém megyei bírók kaptak kitüntetést az országos szövetségtől – fogalmazott a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség részéről Tari Tibor, aki hozzáfűzte, hogy az év strandkézilabda játékvezető párosának a szintén megyénkbeli Mándli Balázst és Kovács Tibort választotta meg az MKSZ. Utóbbiak már megkapták a megyei szövetségtől a díjat, a Horváth–Marton kettős kitüntetése azonban eddig a páros szoros időbeosztása miatt elmaradt. Ezt pótolták tegnap, a Veszprém megyei szövetség elismerését Pischné Bankó Zsuzsa, a fellebbviteli bizottság vezetője, valamint Tóth Károly az emlékbizottság elnöke adta át a kitűnő sípmestereknek.

A képen balról Pischné Bankó Zsuzsa, Tóth Károly, Horváth Péter és Marton Balázs Fotó: Pesthy Márton

– Minden elismerésre nagy dicsőségként tekintünk. A játékvezetés olyan műfaj, amelyben a bírók egyszer fent, egyszer lent vannak. Azok tekinthetők jónak, akik hosszabb időn keresztül tudnak magas szinten maradni – fogalmazott lapunknak Horváth Péter, aki kiemelte: fontosnak tartják, hogy a játékosok, a csapatok, a szakmai közeg elismeri a munkájukat. Ezért dolgoznak nagy alázattal továbbra is.

Marton Balázs is megköszönte a megyei szövetség díját, hozzátéve, a díj évtizedek munkájának eredménye. – A mi feladatunk sokszor hálátlan, de nagyon szeretjük a szakmánkat, és szeretnénk ezen a szinten maradni. Teljes odaadással végezzük a munkánkat – mondta. Az eseményen kitüntetést kapott Tari Tibor is, aki épp 40 éve tett bírói vizsgát, és régóta nagy szorgalommal segíti a szövetség munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában