taekwondo

2019.03.27. 11:43

Eredményesen szerepeltek a Balaton-parti klubok a monori ob-n

Négy korosztály legjobbjai mérhették össze erejüket a közelmúltban az ITF Taekwon-do egyéni és csapat magyar bajnokságon Monoron, ahonnan nem hiányozhattak a balatonalmádi, a balatonfüredi és a csopaki sportolók sem.

Bényi Kálmán

balatonalmádi mongúzok

A bajnokságra rekordszámú nevezés érkezett, 30 klub 284 versenyzője mutatta meg tudását Monoron, a városi sportcsarnokban.

Balatonalmádit a Mongúzok Taekwon-do SE képviselte, Kosztyu Veronika és Kosztyu György edzők vezetésével.

Mongúzok Taekwon-do SE

Aranyérmet szerzett Szabó Leilani gyermek küzdelem (-40 kg) és gyermek formagyakorlatban. Ugyancsak a dobogó legfelső fokát foglalhatta el Szabó Noah serdülő küzdelemben (-48 kg). Ugyanitt a +60 kg-os kategóriában Somogyi Boldizsár sem talált legyőzőre. Az ifjúságiak küzdelmében, -50 kg-os súlycsoportban Simon Bence nyert.

Második helyet szerzett Kiss Tímea (serdülő küzdelem, +50 kg), valamint Petheő Réka (ifi formagyakorlat).

Bronzérmesként zárt Kiss Attila (serdülő küzdelem -60 kg), Bagó Petra (serdülő küzdelem -44 kg), Szabó Nimród (ifi küzdelem -56 kg), Somogyi Boldizsár (serdülő formagyakorlat), Vajda Máté (ifi forma), Czvizler Olivér (serdülő forma), Hódosi Borka (ifi forma, küzdelem -55 kg), Kiss Levente Botond (serdülő küzdelem -36 kg).

A Balatonfüred TKD Klub sportolói Vajky László és Bécsi Nikolett felkészítésével utaztak el az ob-ra.

Balatonfüred TKD Klub

Bécsi Nikolett a felnőttek között formagyakorlatban és -50 kilogrammosok küzdelmében is magyar bajnoki címet szerzett, csapatban pedig ezüstöt. A csapat formagyakorlatban bronzérmet akasztottak a nyakába, míg csapat speciális törésben bronzérmet vehetett át.

Aranyérmes lett Horváth Zsófi a gyermek kategóriában a -25 kilogrammosok között küzdelemben, valamint bronzérmesként végzett Horváth Dávid a -54 kg-os serdülők küzdelmében. A füredi dr. Tatay Judit a felnőtteknél küzdelemben szerzett ezüstérmet.

Hullámtörők TKD Klub

A csopaki Hullámtörők TKD Klub is eredményesen szerepelt, Farkas Gábor edző vezetésével. Lakatos Márkó, Huszár Vanda formagyakorlatban aranyat, Farkas Zoltán, Steinhausz Áron bronzot szerzett. Utóbbi küzdelemben is harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában