FC Ajka

2019.04.20. 07:00

Éllovas kontra második helyezett

A második helyezett Érdi VSE otthonában lép pályára vasárnap (16.30) a listavezető FC Ajka a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Schindler Szabolcs

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A két csapat között jelentős, tíz pont a különbség, így egy esetleges vereség sem taszítaná le a trónról és hozná zavarba az ajkaiakat, azonban az éllovas érthetően nem szeretné, hogy vérszemet kapjon, és előzési reményeket tápláljon az Érd.

Emellett Schindler Szabolcs alakulata véget vetne rossz idegenbeli sorozatának: az FC Ajka ugyanis vendégként legutóbb Komáromban és Nagykanizsán is alulmaradt. Hiába a hazai sikerek, a gyengébb idegenbeli teljesítmény és a gólínség fejtörést okoz a szakmai stábnak.

– A rangadó a legjobb lehetőség a javításra, de az Érd elleni mérkőzés biztosan más lesz, mint a nagykanizsai, vagy a komáromi. Korábbi ellenfeleink mélyen védekeztek és kontrákra játszottak, az Érd nem ilyen, nem alkalmaz bunkerfocit – fogalmazott Schindler Szabolcs, az FC Ajka szakvezetője, aki dicsérte kollégája, Limperger Zsolt együttesét. – Jó focit játszanak, erős a támadójátékuk. Biztos vagyok benne, hogy színvonalas, izgalmas meccset láthatnak a kilátogató nézők – mondta az edző.

Schindler Szabolcs
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ajkaiak a múlt héten a MOL Vidi FC II csapatát fektették két vállra (3-0), Schindler Szabolcs úgy vélte, rúghattak volna több gólt is, de összességében elégedett volt tanítványaival, akik megvalósították az elképzeléseket.

A szakember a keret rutinos tagjai közül Pavlitzky Balázs és Harsányi Zoltán játékára nem számíthat, mellettük több fiatal bajlódik sérüléssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában