nehezen lendültek játékba

2019.04.17. 19:48

Rangadón győzött a Veszprém

Az első negyedórát leszámítva jól teljesített a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a Tatabánya ellen és magabiztosan gyűjtötte be a két roppant fontos pontot, így gyakorlatilag már döntősnek tekinthető a bakonyi alakulat.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Tatabánya 32-27 (17-13)

Veszprém, 3500 néző. V.: Hargitai, Markó. Telekom Veszprém: Sterbik – Lékai 3, Nagy 1, Blagotinsek 1, Terzic, Ilics 1, Strlek 8. Csere: Gajic 6 (2), Nilsson 3, Tönnesen 3, Nenadics 5, Mackovsek, Mahé 1, Edző: David Davis. Grundfos Tatabánya: Székely – Pásztor, Grigoras 5, Juhász 5, Rosta 3, Bozovics 1, Vujovics 4 (1). Csere: Deményi (kapus), Sipos 4, Vrankovic, Nagy B., Borzas 2, Rozner 2, Ilyés 1. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

A veszprémi szurkolók is átérezték a Veszprém-Tatabánya meccs fontosságát, mert a megszokottnál sokkal többen jöttek el, mint egy átlagos bajnokira. A mérkőzés ugyanis arról döntött, hogy vajon bejut-e a Telekom a fináléba. Azt azért leszögeznénk, a jelenlévő közel három és félezer néző nagy többsége elképzelhetetlennek tartotta, hogy a Tatabánya labdába tud rúgni az arénában a Bajnokok Ligája negyeddöntős ellen. Csak azért nem a száz százalék vélekedett ekképp, mert Tatabányáról közel száz drukker érkezett.

Juhász gólja nyitotta meg a rangadót, Székely védett egyet, aztán Juhász kettőre növelte a különbséget (0-2). Gajic szépített, majd Grigoras cunderezett Sterbik kapujába.

Ugyan egy perc alatt kiegyenlített a hazai együttes, azonban két figyelmetlenség után megint a Tatabánya vezetett (8. perc: 3-5). Nagy kapott kiállítást, a helyére érkező Tönnesen góllal mutatkozott be.

Nem csökkent a differencia, a Tatabánya kőkeményen védekezett, a veszprémi hátsó alakzat viszont könnyen zavarba hozható volt (13. perc: 5-7). Nenadics érkezése új lendületet adott a társaságnak, a félidő derekához érve ismét egyenlő volt az állás (7-7).

A 17. percben végre átvette a vezetést a Telekom Veszprém, sőt Nenadics második találatával 10-8 állt az eredményjelzőn. Felpörgött a házigazda, és két újabb gyors gól után Vladan Matics kénytelen volt időt kérni (20. perc: 13-9). A rövid tanácskozás sem segített a vendégeken, újabb lerohanások után 15-9-re állt a meccs.

Sterbik komolyan vette a találkozót, percekig képtelenek voltak a tatabányaiak a kapujába találni, sőt a 25. percben a sérüléséből felépült és visszatérő Győri a hetest is elvétette ellene. Vujovics viszont nem tette meg ezt a szívességet, majd egy ziccert is bevágott, és a 28. percben 15-12-re alakult az eredmény.

Nilsson szerzett gól az emberelőnyös, két beállós szituációból, majd Nagy növelte a veszprémi gólok számát. Nehezen született meg az első tatabányai gól a második félidőben, erre hat percet kellett várni, a válogatott Rosta Miklós talált be az egyébként kiválóan védő Sterbik kapujába (36. perc: 19-14).

 

A fiatal Deményi kapus is megmutatta, miért tartják nagy tehetségnek, azonban néhány bravúrtól eltekintve ő sem tudta feltartóztatni a veszprémi rohamokat.

A Telekom a 45. percben kettős emberelőnybe került, előbb Sipost, majd Pásztort szórták ki a játékvezetők, Grigoras azonban így is eredményes volt (24-20). Ilyést is kiküldték a sporik, így néhány másodpercig három emberre fogyatkozott a Grundfos.

Öt gólos bakonyi előnnyel indult az utolsó tíz perc. Gajic ötödik találata után már hét volt közte (54. perc: 29-22). A hátralévő időben gyakorlatilag a különbség mértéke volt a kérdéses. Érezte ezt a Tatabánya, mert megnyomta az utolsó perceket (58. perc: 30-26), aztán Strlek villant.

Szűcs Bence kapott lehetőséget, majd a végeredményt Mahé állította be egy fantasztikus góllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában