Visszavágtak a riválisnak

2019.04.22. 20:52

Remek védekezés, kiváló kapusteljesítmény – ez volt a Füred titka

Végig kézben tartotta a mérkőzést, magabiztosan nyert a Balatonfüredi KSE a hétvége rangadóján, szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A kép csalóka, nem hozott nagy csatát a Füred–Csurgó összecsapás.

Fotó: Pesthy Márton

BKSE–Csurgói KK 26-19 (11-7)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 2, Kemény 1, TOPIC 5, FERREIRA 1, SZITA 5, Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), MÁTHÉ 5, Szöllősi B. 3, Németh 1, Semenov, Déber, Orbán. Edző: Csoknyai István. Csurgói KK: Zaponsek – Vasic 4 (1), ASTRASHAPKIN 5, Oslak 1, Hadziomerovic 2, Hanusz, Kovacevic. Csere: Balogh, Füstös (kapusok), Toskic, Vasvári 1, Varjú, Farkas 1, Szeitl 1, Kerkovits 4 (2). Edző: Bencze József.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 7/4.

Igazi kézilabda-csemege várt a sportág kedvelői számára a húsvéti hosszú hétvége szombatján Balatonfüreden. Az ötödik helyen álló hazaiak a negyedik, egy ponttal jobban álló régi nagy riválist, a Csurgót fogadták. Az előzési lehetőség mellett az is motiválta a BKSE-t, hogy visszavágjon a tavaly novemberi, hatgólos vereségért ellenfelének.

Kemény védekezéssel, gyors kiállításokkal kezdődött az összecsapás, amelynek első gólját Vasic szerezte a második perc végén hétméteresből. Bóka egyenlített a másik oldalon, majd Szita volt eredményes, 2-1.

Remekül védekezett, magas hőfokon pörgött a Füred, amely 10 perc után már 5-1-re vezetett. A csurgóiak időt kértek, miután Fazekas védett szépen, Topic pedig a kapuba talált. A vendégek képtelenek voltak akcióból eredményesek lenni, pedig emberelőnyben is támadhattak.

A kép csalóka, nem hozott nagy csatát a Füred–Csurgó összecsapás. Fotó: Pesthy Márton

A Csurgó rossz sorozata 13 perc után tört meg, Hadzio­merovic szépített, 6-2. Ez azonban nem vetette vissza a Balaton-partiak játékát, a 17. percben Szita nagyon könnyedén szórta be negyedik találatát, 8-2.

A folytatásban Fazekas hetest védett, de a Somogy megyeieknek sikerült mínusz négyre feljönniük, sőt, tíz perccel az első félidő vége előtt már csak hárommal vezetett a házigazda. Felhozta ellenfelét a BKSE, amely támadásban sokszor kapkodott és hibázott.

A hajrára aztán sikerült valamelyest összekapnia magát a Csoknyai-csapatnak, amely négygólos előnnyel mehetett pihenőre.

A második játékrész egy Máthé-bombával indult, Fazekas megint hetest védett, de a kipattanót Vasic értékesítette. Nagy volt a küzdelem, azonban a hazaiak sikeresen tartották előnyüket, 40. perc: 15-11.

Megint jól védekezett a BKSE, amely üres kapus gólok után, a 46. percben 19-12-re vezetett.

Egyre magabiztosabban kézilabdázott a házigazda, esélyt sem adva a hajszába belefáradni látszó riválisának, 21-13.

Semmi sem veszélyeztette a fürediek könnyed sikerét, amelynek csak a mértéke volt kérdéses. Végül hét találattal bizonyult jobbnak vendégénél a BKSE, s ez az eredmény a látottak alapján teljesen reális. A fürediek ezzel a negyedik helyre léptek a tabellán.

Csoknyai István: – Dicséret illeti a csapatot, mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk azt a minőséget hozta, amit el akartunk érni. Különösen a védekezés volt nagyon feszes, remekül szűrtük a csurgóiak támadásait, Fazekas Nándi pedig remekül védett. Fontos sikert arattunk.

Bencze József: – Gratulálok a Fürednek! Sajnos nem tudtunk felnőni kellőképpen ehhez a rangadóhoz, sok hibával, dekoncentráltan játszottunk. Ebben az arányban is megérdemelten nyertek a hazaiak.

Szita Zoltán: – Csapatként nyertünk, mindenki kivette a magáét a győzelemből. A hátralévő mérkőzéseken is szeretnénk hasonló teljesítményt nyújtani.

Kerkovits Gyula: – Egyáltalán nem úgy kezdtük a meccset, ahogyan azt elterveztük. Sérültjeink hiányoztak, ezt pedig ellenfelünk remekül használta ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában