öttalálatos mérkőzés

2019.04.28. 20:19

Simán fektette két vállra vendégét az FC Ajka

Már a harmadik percben vezetett és esélyt sem adott vetélytársának vasárnap az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A góllövőlista éllovasa, Nagy Krisztián ezúttal kétszer volt eredményes Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

FC Ajka-Csepel FC 5-0 (2-0)

Ajka, 350 néző. V.: Horváth. FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Kovács, Csemer – Csizmadia, Kenderes (Kalász, 74.), Illés (Nagy E., 63.), Horváth P. – Oláh, Nagy K. (Major N., 81.) Edző: Schindler Szabolcs. Csepel FC: Major B. – Szabó Zs. (Sebestyén, 42.), Mészáros, Szabó P., Fisli, Gauzer – Torda (Vörös, 52.), Mankó, Tóth (Vargovics, 72.), Lassú – Zsivoczky-Pandel. Edző: Tamási Zoltán.

Már az első percben gólt szerezhetett volna az FC Ajka, egy előrevágott labdára Oláh csapott le, de a támadó a kapus fölött a léc fölé emelt.

A 3. percben viszont megszületett az első találat. Oláh remekül indította Nagy Krisztiánt, aki Major B. mellett higgadtan helyezett a kapu bal oldalába, 1-0.

A 7. percben Horváth P. 25 méteres szabadrúgását védte remek vetődéssel a vendégek kapusa. Szemre is szép ajkai támadás futott a 12. percben a jobb oldalon, Csizmadia beadását Horváth P. 18 méterről centikkel fölé lőtte.

A góllövőlista éllovasa, Nagy Krisztián ezúttal kétszer volt eredményes Fotó: Penovác Károly

Ezután Nagy K. adott munkát a csepeliek hálóőrének, majd sorozatos ajkai szögletek következtek. A 18. percben Horváth P. visszagurítását Nagy K. küldte kapura 15 méterről, Szabó P. a gólvonalról fejelte ki a labdát. A következő szögletnél Csizmadia próbálkozását a léc alól tornászta ki a vendégek kapusa.

A 28. percben megszületett a második ajkai gól. Köles indította Illést, aki a 16-oson belül remekül vette át a labdát és 14 méterről bombázott a hálóba, 2-0.

A 36. percben a vendégek első próbálkozásánál Balogh kiváló érzékkel hárította Tóth lövését.

Szünet után gyorsan növelte előnyét a házigazda. A 47. percben Csizmadia átadását Horváth P. 25 méterről a bal felső sarokba bombázta, 3-0.

A másik oldalon Zsivoczky végezhetett el 25 méterről szabadrúgást, Balogh védte a kapu jobb oldalába tartó lövést. Két perccel később Horváth P. tüzelt szintén szabadrúgásból, a játékszer a jobb alsóban kötött volna ki, ha Major B. nem hárít bravúrral.

A 63. percben másodszor jutottak az ajkai 16-oson belülre a csepeliek, de gyatra lövéssel fejezték be támadásukat.

A 67. percben Csemer jobb oldalról, az oldalvonal mellől végzett el szabadrúgást, remekül lőtte a labdát a hosszú kapufa irányába, ahol Nagy Krisztián érkezett jó ütemben, közelről juttatta a hálóba a játékszert, 4-0.

A 76. percben Oláh került helyzetbe, Major B. bravúrral szögletre hárított. A beívelés után Csizmadia fejesét a léc alól tornászta ki a vendégkapus. A következő szögletet Horváth P. lőtte a kapu elé, Csizmadia jól érkezett és a 78. percben megszerezte a hazaiak ötödik gólját, 5-0.

A meccs hátralévő részében Nagy E. lövése, majd Csemer 30 méteres szabadrúgása jutott a bal kapufa mellé.

Egyértelmű volt, melyik a jobb csapat. A vendégek mindössze kétszer jutottak el az ajkaiak 16-osán belülre a 90 perc alatt. A három pont sorsa már az első félidőben eldőlt, a szünet után csak az volt a kérdés, milyen gólkülönbséggel nyeri a házigazda a találkozót. Ha a csepeliek kapusa nem véd jó formában, nagyobb lehetett volna a differencia.

Schindler Szabolcs: – Gratulálok a csapatnak, így kell játszania hazai pályán egy bajnokesélyesnek. Köszönjük szurkolóink támogatását, a múlt héten azt nyilatkoztam, hogy elértünk a híd lábához, ma már azt mondhatom, feljutottunk a hídra, remélem, rövidesen átérünk a túlpartra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!