Carpathian Couriers Race

2019.04.30. 07:00

Veszprém és Pápa között tekerik le az utolsó szakaszt

Idén is lesz magyarországi szakasza a Carpathian Couriers Race elnevezésű országúti kerékpáros sorozatnak, amely a Veszprém és Pápa között szakasszal zárul.

Horváth Gábor

Több mint százan tekernek majd Fotó: a szervezők

Az elmúlt években a veszprémiek már megszokhatták, hogy április végén-május elején kerékpárversenyzők népesítik be az Óváros teret és környékét, ahogyan a pápaiaknak sem lesz idegen, amikor a népes mezőny célba ér a városban.

A Carpathian Couriers Race a 23 év alatti tehetségek sorozata, ahogyan az esemény hétfői sajtótájékoztatóján is említették, a jövő reménységeinek megmérettetése. A Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon rendezett viadalon idén 25 csapat (köztük egy magyar együttes) áll rajthoz, mintegy 125 kerékpáros méreti meg magát.

A sorozat ma kezdődik, az első négy szakasznak Lengyelország ad otthont, majd a mezőny Szlovákiába költözik, onnan pedig Magyarországra indul, a záróverseny május 5-én, Veszprémből rajtol.

Több mint százan tekernek majd Fotó: a szervezők

A program tehát nagyon sűrű, a résztvevők ezen a héten, mától mindennap nyeregbe szállnak.

Az utolsó szakaszon – ahogyan említettük – a veszprémi Óváros tér lesz a kiindulópont, a 150 kilométeres útnak 12 órakor vágnak neki a fiatal bringások. A mezőny várhatóan délután fél négy körül ér célba Pápán.

A pontos útvonal: Veszprém–Nagyvázsony–Pula–Öcs –Ajka-Padragkút–Halimba–Nyirád–Zalahaláp–Tapolca– Monostorapáti–Kapolcs–Pula –Öcs–Ajka-Padragkút–Halimba–Nyirád–Devecser–Noszlop–Bakonypölöske–Kup–Pápakovácsi–Pápa.

Az esemény természetesen forgalomkorlátozásokkal jár, erre Veszprémben és az útvonal több más részén is számítani kell, ezekről hamarosan részletesen is tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!