Telekom Veszprém

2019.05.02. 11:15

Petar Nenadics elfogadta az új kihívást

Még sosem játszott a kölni Final Fourban, de szerinte a Bajnokok Ligája csakis másodlagos lehet addig, amíg vissza nem szerzi a Telekom Veszprém a bajnoki címet a Szegedtől. Ettől függetlenül nagyon szeretne másodszor is nyerne a Flensburg ellen a BL-negyeddöntőben Petar Nenadics.

B. Virág Rita

Petar Nenadics számára egyáltalán nem idegen új szerepköre

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese hat góllal verte a regnáló német bajnokot, az SG Flensburg-Handewitt csapatát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozón klasszis produkciót nyújtott Petar Nenadics, aki oroszlánrészt vállalt a 28-22-es sikerből.

- Mindig nehéz Flensburgban játszani. Nagyon kevés csapat tud ott nyerni. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy az egész szezon legjobb meccse volt, az viszont igaz, hogy az utóbbi időszak legkiválóbb mérkőzését vívtuk. Tisztában vagyunk azonban vele, hogy hátra van még hatvan perc. Készülünk, edzünk gőzerővel, hogy befejezzük azt, amit kell.

A 32 éves szerb játékos az elmúlt időszakban új pozícióban kézilabdázik, David Davis edző jobbára a balátlövő posztján számít rá.

- Régóta azt vallom, manapság minél sokoldalúbbnak kell lenni, minél több poszton kell tudni játszani. Klasszikus, kötött posztokon való kézilabda az nekem nem igazán fekszik. Szerintem ez már elavult, egyáltalán nem korszerű játékstílus. Daviddel (David Davis vezetőedző – a szerző.) a Barcelona elleni meccs előtt beszélgettünk, akkor vetette fel, mit szólnék ahhoz, hogy a középső irányító poszt helyett inkább balátlövőként alkalmazna. Elfogadtam az új kihívást, de nekem ez egyáltalán nem okoz gondot.

Arra a felvetésre, miszerint új szerepkörében sokkal letisztultabb a játéka, precízebb, pontosabb megoldásokat láthatunk tőle, Petar Nenadics azt mondta, minden új szisztémát meg kell szokni. Négy évig a Füchse Berlinben egészen más stílusú rendszerben játszott. Idő kellett ahhoz, hogy beleszokjon a veszprémi rendszerbe.

Petar Nenadics számára egyáltalán nem idegen új szerepköre
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szerb válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet szerző játékos lapunknak elmondta, a negyeddöntő eredményei közül csupán a francia Paris Saint-Germain tíz gólos fiaskója lepte meg (Kielce-PSG 34-24).

- A Szkopje ragyogó játéka és nyolc gólos győzelme a Szeged ellen nekem nem volt meglepetés. Sokan lebecsülték a Vardart, pedig rendkívül erős társaság. Az eredmények ismeretében sem mernék senkire sem száz százalékban fogadni. Számunkra is kiemelt meccs a szombati visszavágó, de az évad legfontosabb összecsapásai majd csak eztán következnek. Van egy trófea ugyanis, amit mindenképpen, minden áron vissza akarunk szerezni. A bajnoki aranyérem mindennél előbbre való – szögezte le.

Petar Nenadics hozzátette, a legszebb és legnehezebb időszak előtt állnak, a következő húsz nap dönt mindenről, amiért egész évben dolgoztak.

A légiós korábban még egyszer sem szerepelt a kölni Final Fourban, pályafutása fontos pillanata érkezhet el szombaton, ám ettől függetlenül nyugodtan fog aludni, semmi sem zökkentheti ki a megszokott életritmusából.

- Hogy kit fogok először felhívni, amikor bejutunk szombaton a legjobb négy közé? Senkit. Itt lesz az egész családom, anyukám, apukám, a testvérem, természetesen a feleségem és a gyerekeim is. A Veszprém Arénában fogunk ünnepelni mindannyian – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!