Akadályok közt

2019.07.10. 07:00

Eb-n jártak a veszprémi sportmászók

Remekül helytálltak a veszprémi sportmászók az akadályfutó-Európa-bajnokságon, amelynek a lengyelországi Gdynia adott otthont.

Horváth Gábor

Strommer László aranyérmet szerzett a viadalon Fotó: facebook

Korábban beszámoltunk róla, Strommer László aranyérmet szerzett az OCR Európa-bajnokság öt kilométeres távján korosztályában, az 50 és 54 évesek között. A Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) vezetője 40 akadályt gyűrt le, méghozzá nagyon jó idővel.

Az Északi-tenger partján rendezett kontinenstornára Strommer Lászlóval együtt összesen hat veszprémi kvalifikált, Gyömrei Máté, Imrei Kata, Torma Árpád, Molnár Gergő és Dobosi Gergő állt még rajthoz. Ők egyébként a magyar színek mellett a pápai Honvéd Ezüst Nyíl SE-t is képviselték.

Strommer László aranyérmet szerzett a viadalon Fotó: facebook

A teljes magyar csapat közel 40 fős volt, és remek eredményeket ért el.

A veszprémiek közül a legtöbbek által Ninja Warrior-győztesként ismert Gyömrei Máté öt kilométeren, a 30 és 34 évesek között tizenegyedik lett, a 15 kilométeres viadalon pedig a tizenkilencedik helyen zárt.

Strommer László és Gyömrei Máté egy budapesti versenyzőtárssal kiegészülve csapatváltóban is megmérette magát. A viadal három részből állt, az egyikben a futás dominált, majd az erő, és az ügyesség volt középpontban. Mivel a futós szakasz volt a leghosszabb, a mászók hátrányban voltak, de a megszerzett 37. pozíció egyáltalán nem számított rossznak.

A zárónap nyílt versenyén legjobb veszprémiként Dobosi Gergő az előkelő ötödik pozícióban végzett, az első két helyet egy magyar ikerpár kaparintotta meg.

– Nagyon jó volt a szervezés. A versenyközpont egy nagy rögbistadionban volt felállítva és a környező erdőkbe, illetve dombokra voltak „kikergetve” az indulók. Borzasztó kemény pályákat alakítottak ki, rengeteg akadállyal. Ez, nekünk mászóknak kedvezett, mindannyian szoktunk futni, de a nagyobb erőt igénylő feladatokban természetesen jobbak vagyunk, az az igazi erősségünk. Az akadályoknak bármennyiszer neki lehetett futni, és ki is lehetett hagyni azt, amelyik nem akart sikerülni. Egy-egy futamban a mezőny körülbelül 15–20 százaléka tudta hibátlanul teljesíteni a pályát. Itthon még gyerekcipőben jár ez a sportág, de növekszik a népszerűsége, külföldön már régóta rendeznek ilyen komoly viadalokat. Mi pedig szívesen megmérettetjük magunkat rajtuk – foglalta össze Strommer László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában