Több mint ezer induló a kupán

2019.08.30. 07:00

A hazai tájfutás legnagyobb szabású viadala

Közel 1100-an neveztek hazánk legnagyobb szabású, ötnapos tájékozódási futóversenyére, a Hungária Kupára.

Horváth Gábor

Molnár Zoltán fut a győzelem felé, a VHS sportolója kemény versenyt nyert meg a hőségben

Forrás: A szervezők

A nívós sporteseményen természetesen Veszprém megyei tájfutók is megmérették magukat. A verseny értékét tovább növelte, hogy jelentős számú külföldi induló is érkezett, 24 ország összesen 62 egyesülete képviseltette magát.

A verseny első két napjának pályáit Kisszállás környékén jelölték ki a szervezők, először egy normál távú, majd egy középtávú futamra került sor a jellegzetes, homokbuckás alföldi erdőkben. A harmadik napon egy kuriózumnak számító helyszínen, az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark területén bonyolították le a rövidtávú futamot, míg az utolsó két napon Balotaszállásra költözött a teljes mezőny, ahol egy újabb középtávú, valamint egy normál távú pályán kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, visszatérve a változó futhatóságú, homokbuckás terepre – tájékoztatta a Naplót Mérő Edit, a Veszprém Megyei Táj­futó Szövetség sajtóreferense.

Molnár Zoltán fut a győzelem felé, a VHS sportolója kemény versenyt nyert meg a hőségben
Fotó: A szervezők

Azt is elmondta: a versenyprogramot számos egyéb sportrendezvény kísérte: Alkony Kupa éjszakai tájékozódási futóverseny, mobilos tájfutás, TrailO, rádiós tájfutás, egyéni és csapat tájékozódási túraverseny, kétfordulós mikrosprint verseny, labirintusverseny Európa legnagyobb sövénylabirintusában, és a „buliversenynek” számító sörváltó – így bőséges lehetőség adódott a sportág különlegesebb változatainak a kipróbálására is.

Az utolsó futamot követően összetett eredményt hirdettek a mind az öt pályát hibátlanul teljesítők között.

A Veszprém megyei tájfutók a népes mezőnyökben több dobogó közeli helyezés mellett négy arany- és két ezüstérmet szereztek.

Eredményeik, M35A: 1. Molnár Zoltán (VHS). M35BR: 1. Tóth Attila (VHS). W50A: 1. Németh Zsoltné (VHS). W70A: 1. Gombkötő Zsuzsanna (VTC). MW10DK: 2. Molnár Zulejka (VHS). M18B: 2. Küronya Frigyes (BSC).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában