Megvédték címüket

2019.08.27. 10:03

Idén is Ábrahámhegy lett a legsportosabb balatoni település

A hagyományoknak megfelelően egy közös sporttalálkozóval végződött a Mozdulj, Balaton! elnevezésű programsorozat, és az eseményen – szintén a hagyományoknak megfelelően – a kis Veszprém megyei település nyerte el a legsportosabb címet.

Horváth Gábor

A legnépesebb mezőny strandröplabdában jött össze a vonyarcvashegyi eseményen Fotó: a szervezők

Fotó: a szervezők

Ábrahámhegy megvédte címét – újra a kistelepülés csapata szerepelt a legjobban a Mozdulj, Balaton! sporttalálkozón, amelynek idén is Vonyarcvashegy adott otthont.

Az eseményen 25 balatoni település közel negyven együttese vett részt. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat, a Mozdulj, Balaton! zárásaként a részt vevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában.

A szervezők tájékoztatása szerint a legnépesebb mezőny az utóbbiban jött össze, itt 17 csapat versengett. A csoportkör után a legjobb öt páros küzdött a végső helyezésekért, és végül az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak.

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, ezúttal a balatonfenyvesiek kerekedtek felül. A kispályás labdarúgótornán szintén egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén is Ábrahámhegy érdemelte ki, a Veszprém megyeiek Keszthelyt és Balatonfenyvest előzték meg.

Az ábrahámhegyiek ötödik alkalommal végeztek az élen.

A legnépesebb mezőny strandröplabdában jött össze a vonyarcvashegyi eseményen Fotó: a szervezők

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 39 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két hónapban.

A sporttalálkozó eredményei, streetball, Skoda László-emlékverseny (6 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Keszthely, 3. Ábrahámhegy.

Strandfoci (16 csapat): 1. Balatonszepezd, 2. Ábrahámhegy, 3. Alsóörs.

Strandröplabda, Csiszár Gáza-emlékverseny (17 páros): 1. Ábrahámhegy, 2. Keszthely, 3. Révfülöp.

Az összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Ábrahámhegy, 2. Keszthely, 3. Balatonfenyves.

A kosárra dobó verseny győztesei, nők: Vass Judit (Balatongyörök). Férfiak: Ágoston József (Keszthely).

A kapura rúgó verseny győztesei, nők: Katona Janka (Ábrahámhegy). Férfiak: Földes István (Balatonlelle).

A nyitóverseny győztese: Sákovics Virág (Ábrahámhegy).

A helyi programszervezők közül 2019-ben Dragonics Erik (Balatonberény) és Hulka Brigitta (Balatonfüred) részesült elismerésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!