hibátlan munka

2019.08.05. 07:00

Lengyel Ferenc: Nehéz ennél is jobb bajnoki kezdést elképzelni

Magabiztos idegenbeli győzelemmel kezdte az NB III-as bajnokságot a Perutz FC, a vendégeknél Szabó Zsolt duplázott a 3-0-s végeredményt Császár Attila állította be.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (sárgában) magabiztosan indította a 2019/20-as NB IIIas bajnoki idényt

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Balatonlelle SE–Perutz FC 0-3 (0-1)

Balatonlelle. V.: Horváth M. Greenplan Balatonlelle: Ritzl – Pleszkán, Szegő (Kovács 73.), Hegedűs, Hrabovszki (Balogh 83.), Körmendy, Laczkó, Fila (Neubauer 46.), Katona, Benke, Parázs. Edző: Kenéz Szabolcs. Perutz FC: Bánki – Császár, Dóczi, Nagy T. – Farkas D., Zsirai, Hanzl (Böröczky 84.), Iványi, Vincze – Kalász (Irmes 72.), Szabó Zs. (Farkas B. 86.). Edző: Lengyel Ferenc.

A Perutz FC (sárgában) magabiztosan indította a 2019/20-as NB III-as bajnoki idényt
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A legutóbbi Somogy megyei első osztályú pontvadászat győzteséhez, a feljutó Balatonlelléhez utazott a bajnoki nyitányon a Perutz FC. Lengyel Ferenc öt új igazolást nevezett a kezdőbe, a Perutz névsora pedig Bánki Mátéval kezdődött, a héten szerződtetett Keserű Bence a cserepadon foglalt helyet.

Az első félidő derekán a pápaiak szerezték meg a vezetést, a 25. percben egy kontratámadás végén Iványi előkészítését Szabó Zsolt passzolta el Ritzl kapus mellett, 0-1.

Szünet után Szabó duplázta meg csapata és saját maga góljainak számát, a gólerős támadó egy szöglet után fejelt a kapuba, 0-2. Négy perccel később alakult ki a végeredmény, az előrehúzódó Császár Attila pöccintette át a hazai hálóőr felett a labdát, 0-3.

A hátralévő negyed órában volt még Perutz helyzet, ám az eredmény már nem változott.

Lengyel Ferenc:

– Nem volt ez annyira sima mérkőzés, mint amit az eredmény mutat, sok hazai néző előtt egy nem túl jó minőségű pályán kellett jó eredményt elérnünk. Az első gólig ki-ki meccset láthattak a kilátogatók, kevés helyzettel. A vezető találatunk után egyre jobban játszottunk, és 0-2 után pedig eldőlt a meccs. A két gólt szerző Szabó Zsolt mellett debütáló kapusunk, Bánki Máté is dicséretet érdemel, ahogy a védelem is, hiszen nem kaptunk gólt, a középpálya pedig óriási munkát végzett. Nehéz ennél jobb kezdést elképzelni.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a klub augusztus 7-én, szerdán 17 órai kezdéssel szurkolói ankétot tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár. A Perutz FC augusztus 11-én 17 órai kezdéssel a Veszprémet fogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában