úszás

2019.08.17. 07:00

Rasovszky Kristóf nyerte a tesztviadalt

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub világbajnok úszója nyerte a Lupa-tavon megrendezett nyílt vízi öt kilométeres tesztversenyt.

B. Virág Rita

Rasovszky Kristóf igyekezett az élbolyban tempózni

Szokolai László tanítványa szoros versenyben, mindössze három tizeddel előzte meg Székelyi Dánielt. Rasovszky Kristóf a verseny után azt nyilatkozta, jól érezte magát úszás közben, kellemesek voltak a körülmények, nem volt olyan fizikai küzdelem a vízben, mint mondjuk a világbajnokságon, és a Lupa-tó remek házigazdája volt a megméretésnek. A harmadik helyen Gálicz Péter végzett a tizenegy fős mezőnyben. A nőknél Olasz Anna ért be elsőként, megelőzve Gál Kincsőt és Vas Lucát.

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint a versenyt a helyszínen tekintette meg Sam Greetham, a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN technikai bizottságának főtitkára is, aki az új helyszínt és a szervezést tízből nyolc pontra értékelte.

Mint köztudott, Magyarországon, pontosabban Budapesten rendezik 2020-ban az úszó-, műugró- és szinkronúszó-Európa-bajnokságot május 4. és 17. között, míg a nyílt vízi úszást egy hónappal később, június 16. és 21. között bonyolítják le Balatonfüreden. A Lupa-tavi versennyel azt is tesztelték, vajon alkalmas helyszín lehet-e a későbbiekben a nyílt vízi erőpróbáknak, vagyis ez a balatoni helyszín komoly vetélytársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában