Kiváló szezonzárás

2019.10.24. 07:00

A veszprémi tájfutók ezúttal is rengeteg érmet gyűjtöttek

A szlovákiai Losonc adott otthont hazánk 2019. évi Normáltávú Országos Tájékozódási Futó Bajnokságának és Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságánák.

Horváth Gábor

Mérő Dominika (a dobogó tetején, középen) egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett

Forrás: VHSE

A verseny magyar és szlovák egyesületek összefogásával valósult meg. A helyszín Losonc volt.

– A városszéli tó mellett elterülő, ösvényekben gazdag erdő remek választásnak bizonyult egy ilyen nagyszabású verseny lebonyolításához. A pályák vonalvezetése viszonylag egyszerű útvonalválasztásokat tett lehetővé, ami a gyorsabb futóknak kedvezett.

Az erősebb mezőnyökben, a légvonalban is több mint 10-15 km-es pályákon csak 5 perc/km körüli tempóval lehetett jó helyezéseket elérni, miközben hosszabb emelkedőkön, nehezen járható irtásokon, patakmedreken és szerteágazó szárazárkokon is át kellett küzdeni magukat a futóknak. A résztvevők szerencséjére napközben szinte nyárias meleg volt egész hétvégén, így a vízparton felépített versenyközpontban ideális körülmények között pihenhetett mindenki az eredményhirdetésig – tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől.

Mérő Dominika (a dobogó tetején, középen) egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett
Fotó: VHSE

Mérő Edit elárulta, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület kitűnő eredményeket ért el mindkét versenyszámban. Egyéniben heten állhattak a dobogóra (két arany-, három ezüst- és két bronzérem birtokában), míg a csapatbajnokságon négy kategóriában bajnoki aranyérmet, valamint további két ezüst- és egy bronzérmet könyvelhettek el. Az egyesület valamennyi utánpótláskorú csapata bajnoki pontszerző helyen végzett.

A veszprémiek közül Mérő Dominika nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt, egyéniben és csapatban is győzött, így két ob-arannyal zárta a bajnoki szezont.

Eredmények, normáltávú bajnokság, dobogós helyezettek, W18: 1. Mérő Dominika. W65: 1. Wieder Ilona. W14: 2. Lantai Lili.

M40: 2. Molnár Zoltán, 3. Molnár Attila. W70: 2. Komár Béláné. M14: 3. Bálint Gergő.

További bajnoki pontszerzők: Gaschler Emma (W14) 5., Barát Miklós (M14) 5., Kaszásné Boa Ágnes (W55) 4., Németh Zsoltné (W50) 5., Böröczkyné Makai Anna (W55) 5., Bikki Sándor (M65) 5., Bacsó Attila (M65) 6., Varsányi Kinga (W21) 8.

A pontbegyűjtő csapatbajnokság eredményei:

M16A: 1.­Angyal Dániel, Kovács Márk, Blaskó Benedek.

W18A: 1. Lantai Boróka, Lantai Lili, Mérő Dominika.

M105A: 1. Molnár Attila, Molnár Zoltán, Vajda Balázs; …4. Gaschler Gábor, Tóth Attila, Vajda Zsolt.

M205A: 1. Bikki Sándor, Andrási Lajos, Bacsó Attila.

W14A: 2. Gaschler Emma, Engi Lilien, Molnár Boglárka.

W165A: 2. Böröczkyné Makai Anna, Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona.

M14A: 3. Bálint Gergő, Barát Miklós, Kovács Jeromos.

W16A: 4. Tokai-Kiss Zsófia, Szalontai Sára, Tarsoly Panka. M18A: 4. Bálint Ádám, Bálint Benedek, Gaschler Máté. W125A: 6. Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné, Széplaki Erika.

M20A: 8. Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!