Értékes döntetlen

2019.10.06. 19:41

Az FC Ajka közel volt a hatalmas nagyobb bravúrhoz

Folytatta veretlen idegenbeli sorozatát az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben. Kis Károly csapata nem először ikszelt egy élcsapat otthonában, üröm az örömben, már 2-0-ra is vezettek a vendégek, akik a 89. percben kapták az egyenlítő gólt.

Horváth Gábor

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

A kiváló formában lévő, a tabella harmadik helyén álló BFC Siófok otthonába látogatott az FC Ajka, amely szintén nem panaszkodhatott rossz szériára. A Veszprém megyeiek legutóbbi hat bajnokijukból hármat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent, csupán egyszer kaptak ki. Az idegenbeli mérleg még jobban festett: legutóbbi négy vendégszereplésén egyszer sem maradt alul az FC Ajka, amely ráadásul erős vetélytársak otthonában állt helyt.

Izgalmas összecsapásra lehetett számítani, s már az első percek sem teltek esemény nélkül. A 2. percben Stoiacovici lövését védte bravúrral Hutvágner. Nagy Barnabás került ígéretes helyzetbe, majd Lengyel lőtt kapu fölé. A másik oldalon Magasföldi villant, Horváth Dániel nagyot védett.

A 20. percben Stoiacovicit húzták vissza a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Lengyel vágta a hálóba, 21. perc: 0-1.

Magasföldi járt közel az egyenlítéshez, ám fejese a kapufáról pattant ki. Nem sokkal később Tajthy fejesénél kellett nagyot védenie Horváthnak.

A szünet után rögtön tovább növelte előnyét az FC Ajka, bal oldali szabadrúgás után Hutvágner öklözött, Nagy István tűzte kapura a labdát, amely elakadt a védőkben, Nagy Krisztián elé került, aki közelről nem hibázott, 47. perc: 0-2.

Remekül játszott a vendégcsapat, amely uralta a játékot és továbbra is veszélyes volt. Hutvágnernek kellett nyújtózkodnia egy remek támadás végén.

Váratlanul szépített a Siófok, amely gyors akciót vezetett, Magasföldi lépett ki a rendezetlen vendégvédelem közepén, és lőtt a kapu jobb oldalába, 58. perc: 1-2.

Az ajkaiak igyekeztek összekapni védekezésüket, de nem csak arra koncentráltak, a házigazda irányított, ugyanakkor Nagy Krisztiánék is többször odaértek a kapu elé.

A 78. percben Horváth védett bravúrral egy siófoki fejest. A következő percekben többször is tömegjelenet alakult ki a vendégkapu előtt, a védőknek azonban mindannyiszor sikerült felszabadítaniuk.

A 84. percben ismét Horváthnak kellett védenie, az ajkai kapus egy baloldali löketet hárított vetődve.

Nyomott a Siófok, és nem is bírta ki az Ajka, a 89. percben Bora vette be Horváth kapuját, 2-2.

Kis Károly: – Ugyan két gólos vezetésről kellett megelégednünk az egy ponttal az óriási párharcokkal tarkított mérkőzésen, ez a döntetlen is nagyon értékes számunkra. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ismét elkísértek bennünket.

Siófok-FC Ajka 2-2 (0-1)

Siófok, 500 néző. V.: Farkas. BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Szakály, Horváth A., Tajthy (Bora, 80.), Réti (Balogh, 51.), Bencze (Zamostny, 63.) – Magasföldi. Edző: Gál István. FC Ajka: Horváth D. – Nagy E., Kenderes, Heffler, Nagy B. – Soltész (Szabó, 76.), Nagy I. (Görgényi, 82.), Csizmadia, Stoiacovici, Lengyel – Nagy K. (Oláh, 92.) Edző: Kis Károly.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!