Testvérvárosok csapatai a pályán

2019.10.26. 07:15

Idén is megrendezik a hagyományos tornát a bakonyi megyeszékhelyen

Immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a testvérvárosok futsaltornáját a bakonyi megyeszékhelyen.

Horváth Gábor

Az idei viadalon a két veszprémi csapat mellett lengyel és erdélyi együttesek lépnek pályára Fotó: 1. FCV

Az utánpótlás futsalviadal ma reggel kilenc órakor kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban, az ünnepélyes megnyitót 10.30-tól tartják. Vasárnap 9.30-kor indul a program, az eredményhirdetés pedig délután egyy órakor lesz. A tornán 2007. január elsején és utána született fiatalok léphetnek pályára.

A házigazda 1. Futsal Club Veszprém (amely a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságával karöltve rendezi az eseményt) csapata mellett a VFC USE fiataljai is megméretik magukat, a vendégek pedig a lengyel Tarnów és az erdélyi Sepsiszentgyörgy ifjúsági gárdái lesznek.

Az idei viadalon a két veszprémi csapat mellett lengyel és erdélyi
együttesek lépnek pályára Fotó: 1. FCV

– A testvárosok futsaltornájának célja a sportág népszerűsítése, a reménységek versenyeztetése, a sportbarátság elmélyítése. Mint tudjuk, megyeszékhelyünk 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, ezért végképp nem szabad megfeledkeznünk a kulturális és testvérvárosi kapcsolatok ápolásáról, s a hagyományőrzésről sem – fogalmazott Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában