dzsúdóbajnokság

2019.12.18. 07:00

Kertai Kyra megszerezte a magyar bajnoki címet

Kiválóan szerepeltek az országos dzsúdóbajnokságon a Kertai nővérek.

B. Virág Rita

A Kertai lányok édesapjukkal és felkészítőjükkel, Kertai Gáborral Fotó: Vincze Judo Klub

Siklóson rendezték meg a serdülők, a 15 év alattiak országos dzsúdóbajnokságát. A zirci Vincze Judo Klubot Kertai Réka képviselte, de összességében 72 klub 300 sportolója lépett tatamira, hogy megmutassa tudását, felkészültségét.

Réka 57 kilogrammban indult, ami nagy váltást jelentett az eddigi 52 kilogrammos súlycsoporthoz képest. Az első két fordulóban minden erejét latba vetve sikerrel vette az akadályokat. A döntőbe jutásért az egy évvel idősebb és később a bajnoki címet is megszerző siklósi riválissal találta szemközt magát, aki ellen nem tudta folytatni remek szériáját. A bronzmeccsen pedig megsérült Réka csuklója, így végül az előkelő ötödik helyen fejezte be a versengést. Kertai Kyra egy héttel később Mórahalmon tette le névjegyét. Itt rendezték a diák C kategória magyar bajnokságát.

A Kertai lányok édesapjukkal és felkészítőjükkel, Kertai Gáborral
Fotó: Vincze Judo Klub

Kyra három hét kényszerpihenőt követően, nem teljesen egészségesen állt tatamira, azonban így is ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel menetelt, és győzte le az útjába kerülő lányokat. A 30 kilogrammosok fináléja aztán alig harminc másodpercig tartott, ledobta ellenfelét és le is szorította, ezzel pedig megszerezte kategóriájában a magyar bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában